نویسندگان | عفت سوری، حسن فرسام ، معصومه حسنی، زهرا عظیمی خیرآبادی |
چکیده |
آنتیاکسیدانها ترکیباتی حیاتی هستند که دارای خاصیت محافظت بدن از صدمات ناشی از استرسهای اکسیداتیو میباشند. انواع مختلفی از آنتیاکسیدانها در بدن موجودات زنده وجود دارد که بسیاری از آنها از منابع غذایی مانند میوه، سبزیجات و نوشیدنیها تامین میشود. در این مطالعه خاصیت آنتیاکسیدان تعداد ۲۵ دانه گیاهی مورد مصرف در طب سنتی در مقابل پراکسیداسیون لینوئیک اسید با استفاده از معرف ۱ و ۳- دیاتیل۲- تیوباربیتوریک اسید بررسی شده است. تعدادی از دانهها شامل بارهنگ، کاهو، جوزهندی، خرفه، خیار، رازیانه، زیره سبز، زنیان و هلیله سیاه که IC50 آنها به ترتیب برابر ۰.۶۷، ۰.۵۷، ۰.۲۹، ۰.۴۷، ۰.۰۵، ۰.۳۲، ۰.۲۳،۰.۵۶ و ۰.۶۱ میکروگرم است قابل مقایسه با ویتامینE (IC50=0.59)میباشند. |
لینک دانلود مقاله | ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدان ۲۵ دانه گیاه مورد مصرف در طب سنتی ایران |
عنوان نشریه | گیاهان دارویی ، پاییز ۱۳۸۲ |