در طب سنتی ایران ورزش ها به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول ورزش های عام که در آنها تقریباً کل بدن درگیر حرکات ورزشی میشوند و دسته دوم ورزش های اختصاصی هر عضو. با توجه به اهمیت چشم و به منظور آشنایی با راهکارهای حفظ تندرستی چشم ها از طریق ورزش، در این پست از مجله اینترنتی طبایع ورزش های اختصاصی چشم ها را با ذکر چند نکته بیان میکنیم.
ورزش های اختصاصی چشم
مالش چشم
مالش هر عضو برای آن به منزله ورزش است. مالش در حد و اندازه مناسب میتواند منجر به تقویت عضو شود. از آنجایی که با خوابیدن چشمها دچار استراحت و سکون میشوند بعد از بیدار شدن میتوان با مالش ملایم چشمها این سکون و سردی را از چشم دور کرد.
نقاط مالشی چشم ها:
- مالش ملایم پلک ها زمان بسته بودن چشم
- حرکت کف دست روی ابروها از بین دو ابرو به سمت شقیقه ها
- مالش نقطه ای با یک انگشت در ناحیه بین شقیقه و گوشه چشم ها
- بین دو ابرو به اندازه یک بند انگشت به سمت پایین
- زیر چشم ها
نکات مهم:
- مالش اطراف چشم به خون رسانی بهتر به چشم ها کمک میکند و باعث تقویت بینایی میشود.
- مالش چشمها در زمان ضعف شدید چشم و نیز در زمانی که در چشم ورمی ایجاد شده باشد مجاز نیست.
مطالعه
مطالعه در شرایط مناسب به منزله ورزش چشم هاست. رعایت نکات مربوط به کافی بودن نور، هوای معتدل محیط و عدم خستگی فکر در خواندن باید رعایت شود.
نگاه به خطوط باریک
برای خواندن خطوط باریک و ریز باید ابتدا با توجه به قدرت بینایی خطوطی را انتخاب کرد که به صورت واضح قابل مشاهده باشند و تار دیده نشوند و به مرور خطوط ریزتر را جایگزین کرد. در مواردی که چشم قادر به تفکیک خطوط نیست باید تمرکز بیشتری حین نگاه کردن بکار برد.
نگاه به اشیا و مناظر زیبا
طبیعت سرسبز و اشیا و مناظری که از زیبایی ظاهری و باطنی نزد بیننده برخوردارند به تقویت بینایی شخص کمک میکنند. درین زمان طبیعت متوجه چشم ها شده شده و به تقویت بینایی کمک میکند.
چشمان سالم در طب سنتی
دور نگه داشتن چشم از گرد و غبار و بادهای سرد، خالی نگه داشتن معده، خوابیدن بعد از هضم کامل غذا، عدم مصرف غذاها و آشامیدنی های شور و تند، خیره نشدن به یک چیز در طولانی مدت، استفاده از سرمه و توتیا، کشیدن آب رازیانه بر چشمها و باز نگه داشتن چشم ها زیر آب از جمله مواردی است که برای برخورداری از چشمانی سالم توصیه می شود…