متأسفانه در جامعه باورها و شایعات غلط طبی زیادی در میان توده مردم، رواج یافته است که با آنچه در منابع طب سنتی برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها ذکر شده، در تضاد است، از این رو ما قصد داریم، هر هفته یکی از این باورها و شایعات را در سایت طبایع، مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم:
باور غلط طبی (6)
مصرف آبغوره، آبلیمو یا سرکه بعد از غذا، باعث هضم بهتر غذا شده و چربی غذا رو میشوید و میبرد.
بررسی و تحلیل از منظر طب سنتی
یکی از باورهای غلط طبی، این است که مصرف ترش مزههایی مانند آبلیمو و آبغوره یا حتی سرکه بعد از غذا، باعث هضم بهتر غذا میشود و در بریدن چربی غذا و کاهش اثر آن موثر است! در حالی که تمامی این ترش مزهها دارای طبع سرد و خشک هستند و مصرف آنها در افراد با مزاج و معده سرد، میتواند سبب ضعف هضم و بروز مشکلات گوارشی و عصبی شود.
دوستان عزیز، قرار نیست به هر قیمتی و برای جبران ضرر عادات نسنجیده غذایی خود، به اعضای بدنمان آسیب برسانیم، تمامی ترشیجات و ترش مزهها از جمله آبغوره، آبلیمو و انواع سرکه از جمله سرکه سیب دارای طبع سرد و خشک هستند که مصرف مقادیر ملاحظه شده آنها و آنهم با تشخیص پزشک و قبل از غذا، تنها در افراد گرم مزاج و دارای معده و کبد گرم میتواند در تعدیل حرارت و افزایش اشتها کمک کننده باشد و به هضم غذا کمک کند چون باعث افزایش ترشح بزاق و شیرههای گوارشی میشود.
ولی مصرف این مواد به تنهایی و بدون مصلحات در افراد با مزاج و معده سرد و دارای اعصاب ضعیف، قابل توصیه نیست و با بروز مشکلاتی چون ضعف هضم، مشکلات گوارشی و دیگر مشکلات عصبی همراه است.
حتی در مورد سرکه سیب نیز بدانید که این سرکه هم طبع سرد و خشک دارد برای افراد با مزاج سرد، قابل توصیه نیست و مصرف مرتب آن میتواند باعث کاهش تراکم استخوان شود و بر داروهای دیابت و بیماریهای قلبی اثر بگذارد.