لیست کامل مزاج / طبع غذاها

اصل مزاج یکی از محوری ترین مبانی طب سنتی ایران می باشد. بسیاری از تشخیص ها و درمان های حکمای طب سنتی ایران بر اساس وضعیت مزاج سلامت و بیماری افراد استوار بوده است. در حوزه بهداشت و حفظ سلامتی نیز بکار گیری بسیاری از تدابیر بهداشتی که به نام تدابیر حفظ الصحه معروفند مبتنی بر مزاج افراد می باشد. توجه به مزاج غذاها جزء اصلی ترین توصیه های اطبای سنتی است. در این صفحه مزاج و طبع تمام غذاهای متداول قابل مشاهده است. غذاها با مزاج سرد برای افراد با طبع گرم مناسب است و غذاها با طبع گرم برای افراد با مزاج سرد مناسب است. برخی از غذاها نیز طبعی معتدل دارند که منعی برای مصرف هر دو گروه وجود ندارد.


برای آشنایی با دستور پخت هر یک از غذاهای زیر روی نام آن کلیک کنید.


غذاها با طبع سرد

غذاها با طبع گرم

غذاها با طبع معتدل

 کالباس اشکنه آش رشته
استانبولی آبگوشت آش شلغم
الویه آجیل پلو پلو بادمجان
املت با فلفل سبزو فارچ آش بلغور پلو جعفری
املت با گوجه آش شعله قلم کار پلو دلمه
آب دوغ خیار بادام هندی پلو پلو گوجه
آش اوماج بادمجان پلو نعناع و گشنیز
آش دوغ بریانی ته چین
آش ساده پلو بروکلی جغوربغور
آلبالو پلو پلو چشم بلبلی خورشت آلو اسفناج
باقلا پلو پلو ریحان خورشت خلال
باقلا قاتق پلو نخودفرنگی دلمه برگ مو
بورانی تاس کباب شله زرد
پلو صیفی جات حلوا شوید پلو با لوبیا
جوجه کباب حلیم گندم شیرازی پلو
حلیم بادمجان دلمه بادمجان فرنی
خوراک لوبیا سبز دم پختک کوفته تبریزی
خوراک مرغ زیره پلو نرگسی
دلمه،فلفل،گوجه سمنو
رشته پلو شوربای شیرین
زرشک پلو با مرغ شیرین پلو
ژامبون گوشت فسنجان
ژامبون مرغ فلافل نخود
سالاد کاهو خیار گوجه قلیه ماهی
سبزی پلو با ماهی قورمه سبزی
سوپ جو قیمه
سوپ رشته فرنگی کاچی
سوپ شیر کباب برگ
سوپ قارچ کباب کوبیده
سوپ گل کلم کرفس
سوسیس کله جوش
شوربای ترش کوفته ریزه
شیر برنج کوکو سبزی
عدس پلو مرصع پلو
عدسی مقبول پلو
فلافل ذرت میرزا قاسمی
کباب ترکی نخود آب
کشک بادمجان هویج پلو
کلم پلو
کوفته برنجی
کوکو سیب زمینی
لازانیا
لوبیا پلو
ماش پلو
ماکارونی
همبرگر
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳.۵۶ (۹ رای)
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.56 (9 رای)

‫۲ نظرها

  1. خیلی ممنون.
    لطفا این موارد رو در سایت بنویسید که مواد سردی اصلا باهم مصرف نشوند مثلا گوشت سفید یا گوشت گوساله با لبنیات… چون بیماری های سخت و مختلفی ایجاد میتونه بشه در اثر مصرف مواد سردی باهم یا مصرف به میزان زیاد. و دوستان حتما به طبع موادغذایی که زیاد مصرف میکنن دقت کنن و از کتاب و یا چندین سایت خوب بررسی کنن تا متوجه طبع این مواد وراهکارهای کم هزینه و ساده ای که برای گرم کردن طبع مواد غذایی سرد هستش بشنوند.
    مصرف همزمان پنیر با خیار، گوجه، هندوانه و یا سردی های دیگر باعث بروز عارضه ها و بیماری ها می شود، این امر عمر را کوتاه می کند. بهتر است افرادی که تمایل به مصرف همزمان پنیر، خیار، گوجه و یا هندوانه را دارند به مقدار نصف به نصف از گردو استفاده کنند؛ یعنی برابر ۵۰ گرم پنیر، گوجه و خیار یا هندوانه از ۵۰ گرم گردو استفاده کنند.
    پنیر را نباید با بادام(با اینکه گرمی است)مصرف کرد؛ زیرا موجب فساد در معده شده و گوارش را با مشکل رو به رو می کند و به عنوان عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و مثانه محسوب می شود.
    مصرف پنیر با ماست چکیده و پنیر با بادام باعث لکه و پیسی در پوست صورت می شود.
    لطفا این موارد رو هم علاوه بر بخش نظرات در خود سایت در ادامه مطالب بنویسید. ممنون
    و لطفا در سایت قسمت من ربات نیستم رو که رفته زیر گزینه ارسال خارج کنید و جاش رو درست کنید ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن