لیست کامل مزاج / طبع غذاها

اصل مزاج یکی از محوری ترین مبانی طب سنتی ایران می باشد. بسیاری از تشخیص ها و درمان های حکمای طب سنتی ایران بر اساس وضعیت مزاج سلامت و بیماری افراد استوار بوده است. در حوزه بهداشت و حفظ سلامتی نیز بکار گیری بسیاری از تدابیر بهداشتی که به نام تدابیر حفظ الصحه معروفند مبتنی بر مزاج افراد می باشد. توجه به مزاج غذاها جزء اصلی ترین توصیه های اطبای سنتی است. در این صفحه مزاج و طبع تمام غذاهای متداول قابل مشاهده است. غذاها با مزاج سرد برای افراد با طبع گرم مناسب است و غذاها با طبع گرم برای افراد با مزاج سرد مناسب است. برخی از غذاها نیز طبعی معتدل دارند که منعی برای مصرف هر دو گروه وجود ندارد.


برای آشنایی با دستور پخت هر یک از غذاهای زیر روی نام آن کلیک کنید.


غذاها با طبع سرد

غذاها با طبع گرم

غذاها با طبع معتدل

 کالباساشکنهآش رشته
استانبولیآبگوشتآش شلغم
الویهآجیل پلوپلو بادمجان
املت با فلفل سبزو فارچآش بلغورپلو جعفری
املت با گوجهآش شعله قلم کارپلو دلمه
آب دوغ خیاربادام هندی پلوپلو گوجه
آش اوماجبادمجانپلو نعناع و گشنیز
آش دوغبریانیته چین
آش سادهپلو بروکلیجغوربغور
آلبالو پلوپلو چشم بلبلیخورشت آلو اسفناج
باقلا پلوپلو ریحانخورشت خلال
باقلا قاتقپلو نخودفرنگیدلمه برگ مو
بورانیتاس کبابشله زرد
پلو صیفی جاتحلواشوید پلو با لوبیا
جوجه کبابحلیم گندمشیرازی پلو
حلیم بادمجاندلمه بادمجانفرنی
خوراک لوبیا سبزدم پختککوفته تبریزی
خوراک مرغزیره پلونرگسی
دلمه،فلفل،گوجهسمنو
رشته پلوشوربای شیرین
زرشک پلو با مرغشیرین پلو
ژامبون گوشتفسنجان
ژامبون مرغفلافل نخود
سالاد کاهو خیار گوجهقلیه ماهی
سبزی پلو با ماهیقورمه سبزی
سوپ جوقیمه
سوپ رشته فرنگیکاچی
سوپ شیرکباب برگ
سوپ قارچکباب کوبیده
سوپ گل کلمکرفس
سوسیسکله جوش
شوربای ترشکوفته ریزه
شیر برنجکوکو سبزی
عدس پلومرصع پلو
عدسیمقبول پلو
فلافل ذرتمیرزا قاسمی
کباب ترکینخود آب
کشک بادمجانهویج پلو
کلم پلو
کوفته برنجی
کوکو سیب زمینی
لازانیا
لوبیا پلو
ماش پلو
ماکارونی
همبرگر
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴ (۵ رای)
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (5 رای)

۲ نظر

  1. خیلی ممنون.
    لطفا این موارد رو در سایت بنویسید که مواد سردی اصلا باهم مصرف نشوند مثلا گوشت سفید یا گوشت گوساله با لبنیات… چون بیماری های سخت و مختلفی ایجاد میتونه بشه در اثر مصرف مواد سردی باهم یا مصرف به میزان زیاد. و دوستان حتما به طبع موادغذایی که زیاد مصرف میکنن دقت کنن و از کتاب و یا چندین سایت خوب بررسی کنن تا متوجه طبع این مواد وراهکارهای کم هزینه و ساده ای که برای گرم کردن طبع مواد غذایی سرد هستش بشنوند.
    مصرف همزمان پنیر با خیار، گوجه، هندوانه و یا سردی های دیگر باعث بروز عارضه ها و بیماری ها می شود، این امر عمر را کوتاه می کند. بهتر است افرادی که تمایل به مصرف همزمان پنیر، خیار، گوجه و یا هندوانه را دارند به مقدار نصف به نصف از گردو استفاده کنند؛ یعنی برابر ۵۰ گرم پنیر، گوجه و خیار یا هندوانه از ۵۰ گرم گردو استفاده کنند.
    پنیر را نباید با بادام(با اینکه گرمی است)مصرف کرد؛ زیرا موجب فساد در معده شده و گوارش را با مشکل رو به رو می کند و به عنوان عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و مثانه محسوب می شود.
    مصرف پنیر با ماست چکیده و پنیر با بادام باعث لکه و پیسی در پوست صورت می شود.
    لطفا این موارد رو هم علاوه بر بخش نظرات در خود سایت در ادامه مطالب بنویسید. ممنون
    و لطفا در سایت قسمت من ربات نیستم رو که رفته زیر گزینه ارسال خارج کنید و جاش رو درست کنید ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن