خوردن و آشامیدن

خوراکی هایی برای درمان دیابت در طب سنتی

از نظر طب سنتی این مواد غذایی برای درمان دیابت مفید هستند.

امروزه دیابت یکی از شایع ترین بیماری های مزمنی است که بشر را گرفتار کرده است. اولین بار بقراط دیابت را در طب سنتی تحت عنوان دیابتوس مطرح کرده است و به دو نوع گرم و سرد تقسیم بندی شده اند که گرمش به دیابت تیپ یک امروزی و سردش به تیپ دو امروزی نزدیک تر است و علتش را فقط قند نمی دانستند و مکانیسم خیلی پیچیده ای را توضیح می دهند. البته همه مزاج ها در معرض دیابت هستند و مخصوص یک نوع مزاج نیست.

در سال ۲۰۰۳ تعداد مبتلایان به بیماری دیابت در سراسر جهان ۱۹۴ میلیون نفر تخمین زده می شد. پیش بینی می شود که این رقم تا پایان سال ۲۰۲۵ در نتیجه طولانی شدن عمر مفید افراد، سبک زندگی بی حرکت و غیر فعال و تغییر الگوهای رژیم غذایی به ۳۳۳ میلیون نفر برسد.

علائم دیابت

در مراحل اولیه بیماری ممکن است هیچ علامتی نداشته باشید ولی علائم اولیه بیمار شامل موارد ذیل می باشد:

  • تشنگی مفرط
  • گرسنگی مفرط
  • ادرار زیاد و مکرر
  • زخم یا خونریزی که دیر بهبود می‌یابد
  • پوست خشک و خارش‌دار
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • دید تار که روز تا روز متفاوت است
  • خواب آلودگی و خستگی غیرمعمول
  • خواب رفتن و سوزن ‌سوزن شدن دست و پا
  • عفونت مکرر قارچی در پوست، لثه‌ها و دستگاه تناسلی زنانه

اگر یک یا چند علامت از این علائم را داشتید سریع به پزشک مراجعه نمایید.

راه تشخیص

اگر دو بار قند خون ناشتای شما بالاتر از ۱۲۶ باشد تشخیص دیابت قطعی است. اگر دو بار قند خون غیر ناشتای شما بالاتر از ۲۰۰ باشد باز دیابت قطعی است. اگر قند کمتر از ۱۰۰ باشد شما دیابت ندارید و اگر بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ باشد احتمال دیابت در شما بالاست و شما باید تست تحمل گلوکز بشوید.

پیشگیری

تغییر در شیوه زندگی و نهادینه کردن عادت های صحیح سبک زندگی، نخستین گام در پیشگیری از ابتلا به دیابت است. چاقی، سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری دیابت، نداشتن تحرک، استرس، چربی خون و مصرف سیگار از جمله عواملی است که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. هم چنین احتمال ابتلا به دیابت نوع یک با آغاز فصل زمستان و پاییز وجود دارد زیرا ابتلا به آن از طریق حمله ویروسی و ایجاد خود ایمنی حاصل و ترشح انسولین را مانع می شود.
دیابت تیپ دو همراه با چاقی است و در بزرگسالان و کودکان رخ می دهد و چنانچه افراد در معرض اضافه وزن و چاقی قرار بگیرند مقاومت به انسولین پیدا کرده که در نهایت به از کار افتادن انسولین و ابتلا به دیابت منجر می شود.

از منظر طب ایرانی برای پیشگیری موارد ذیل توصیه می شود:

  • داشتن تغذیه سالم
  • پرهیز از افراط در جماع
  • اجتناب از افراط در مصرف سردی ها که موجب سردی بدن یا کبد شود
  • اجتناب از افراط در گرمی ها که باعث گرمی کبد شود

مواد غذایی پایین آورنده قند خون

  1. پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین خون می شوند. هر چقدر مصرف این مواد بیشتر باشد، قند خون بیشتر کاهش پیدا می کند.
  2. شنبلیله باعث تحریک لوزالمعده برای ترشح انسولین می شود. با برگ های آن سوپ بپزید و با آب غوره میل نمایید.
  3. عصاره برگ گزنه می تواند یک نقش حفاظتی در برابر افزایش میزان قند خون و تخریب سلول های پانکراس داشته باشد.
  4. هر روز ۲۵ گرم اسفرزه را در آب سرد بریزید و خوب به هم بزنید و آن را دائم به جای آب خوردن، بنوشید.
  5. عرق شنبلیله، عرق گردو و عرق بوقناق (روزی دو قاشق غذاخوری به طور اختصاصی) برای کاهش قند خون مفیدند.
  6. هفته ای دو بار از سیرابی و شیردان گوسفند (پانکراس) استفاده کنید. شیردان گوسفند در واقع پانکراس گوسفند بوده و مملو از انسولین حیوانی است. لوبیای چشم بلبلی نیز دارای انسولین گیاهی است.
  7. برای صبحانه از سیب و خیار و کاهو استفاده کنید.
  8. بیماران دیابتی روزانه یک قاشق مرباخوری یک قاشق مرباخوری عسل کنار یا سدر استفاده کنند که بهتر است به صورت شربت با لیمو ترش تازه میل شود.
  9. بیماران می توانند از دم کرده دارچین به جای چای استفاده کنند که مفید است.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن