فهرست محتوا پنهان
معرفی گیاه دارویی سیر
- سیر، گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر نیز میرسد.
- قسمت زیرزمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه است. این قسمت، محصور در غشاهای نازک و ظریف به رنگ خاکستری مایل به سفید است.
- برگهای آن باریک و نواری شکل به رنگ سبز تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که به صورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر میشود.
- سه نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد. نوع معمول خوراکی، نوع بستانی است و به نوع کوهی، موسیر گفته میشود. از موسیر بیشتر در تهیه ترشی استفاده میشود.
خواص سیر
- افرادی که دچار فراموشی شدهاند سیر بخورند.
- مقوی معده است و از ورم روده جلوگیری میکند.
- کسانی که سرگیجه دارند یک حبه سیر بخورند.
- از پیری زودرس جلوگیری میکند.
- برای درمان واریس و پیشگیری آن را کوبیده با آبلیمو مخلوط کرده همراه کمی آب گرم به ساق پا بمالید.
- بلعیدن ۱ حبه سیر با آب در صبح از ناراحتیهای قلبی جلوگیری میکند، چربی خون را کاهش داده، متابولیسم بدن را افزایش و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
- محلل است، یعنی تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن که معمولاً از منشاء بلغم و سودا (اخلاط و مواد سرد در بدن) هستند. اینها اگر در بدن بمانند و غلیظ و سفت شوند و رسوب کنند، منجر به مشکلات زیادی در عملکرد اعضا میشوند. از جمله انسداد رگها، رخوت بدن و احساس سنگینی.
- از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی این گیاه بسیار بالا است. برخی از افراد پس از خوردن آن دچار تپش قلب میشوند. این در حالی است که طبع سیر، با پختن از بین نمیرود و افراد باید در مصرف پخته آن نیز احتیاط کنند.
- رطوبتهای معده را از بین میبرد. رطوبت معده، علت خیلی از بیماریهای گوارش مثل نفخ، ترش کردن و سوءهاضمه است.
- از گیاهانی است که میتواند رطوبتهای بدن را تحلیل ببرد، مجاری بدن را باز کند و چرخش و حرکت را در بدن به راه بیاندازد و منجر به شادابی و خون رسانی بهتر به همه اعضا شود.
- از این گیاه برای درمان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن استفاده میشود. مصرف مداوم آن تا 63 درصد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری میکند و عفونتهای گوارشی را درمان میکند.
- یکی از علتهایی که از قدیم سیر به غذاها افزوده میشود این است که هضم غذاها به خصوص غذاهای غلیظ را راحت میکند. اصطلاحاً آنها را لطیف میکند و عملکردی شبیه پیاز دارد.
بیشتر بخوانید!
موارد منع مصرف
- از مصرف بیش از حد سیر، پرهیز کنید چون موجب خونریزی شدید میشود.
- مصرف سیر، در دوران بارداری برای درمان به هیچ وجه توصیه نمیشود و حتما باید با مشورت پزشک مصرف شود.
- اگر فشارخون پایین دارید بهترین پیشنهاد این است که از خوردن سیر پرهیز کنید، چون خوردن سیر باعث افت فشار خون میشود.
شیوه استفاده
- سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مدرگی زیر پلک چشم مفید است.
- از پودر خشک سیر به اندازه ۲ گرم صبح و ظهر میتوان برای درمان کلسترول خون استفاده کرد.