در خصوص خواص و مزاج عسل در طب سنتی آمده است که :
- هرچه عسل، کهنهتر شود طبع آن گرمتر میشود.
- کنترل و نابود کردن بسیاری از عفونتهای بدن و حفاظت از دندانها
- قوی کردن نیروی جنسی و بازیابی نیروی از دست داده شده
- افزایش طول عمر و بالا بردن عملکرد بسیاری از اندامهای حیاتی بدن
- ضربان منظم تر قلب و خون رسانی بهتر به اعضای بدن
- باعث آرامش بیشتر در شب و بهبود فرآیند خوابیدن
- معده و دستگاه گوارش را تقویت میکند و اشتها را برمیانگیزد
- سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد ضدمیکروب است و به همین دلیل می تواند سرفه را درمان کند.
- چربی های اطراف قلب را آب میکند به همین دلیل مصرف آن به سالخوردگان و بیماران قلبی توصیه میشود.
- افرادی که زیاد دچار ضعف و افت قند خون می شوند؛ ورزشکارانی که نیاز به مواد غذایی دارند که فوراً انرژی آزاد کند؛ کسانی که در جلسات امتحانی یا موارد مشابه دچار افت فشار خون می شوند از مصرف عسل بسیار فایده می برند؛ چرا که عسل به سرعت، سطح قند خون و انرژی بدن را افزایش می دهد.
- عسل، علیرغم شیرینی بسیار زیاد؛ نه تنها برای دندان ها و لثه ها مضر نیست؛ بلکه باعث سلامت آنها نیز هست. علاوه بر خوردن عسل، روزی ۲-۱ بار لثه ها را با عسل ماساژ دهید.
- اگر مدتی به طور مرتب، صبح و شب یک قاشق چایخوری یا مرباخوری عسل به کودک خورانده شود؛ در اکثر موارد، شب ادراری آنها بهبود خواهد یافت.
- بدترین زخم ها و سوختگی ها و موارد مشابه اگر با عسل پانسمان شوند سریعاً بهبود پیدا می کنند. اثر معجزه آسای عسل، بر روی ترمیم زخم ها آنقدر قوی است که حتی زخم افراد دیابتی یا قطع نخاعی نیز در صورت تداوم پانسمان عسل بهبود می یابد.
بیشتر بخوانید!
خواص ترکیب سیاهدانه و عسل
- خواص ضدالتهابی
- بهبود دیابت
- بهبود زخم ها
- بهبود اختلال های قاعدگی
- بهبود مشکلات قلبی
- بهبود مشکل های گورارشی
- مقابله با عفونت های قارچی
- مقابله با سرطان و مهار رادیکال های آزاد بدن و خواص آنتی اکسیدانی
- چربی سوزی و پیشگیری از چاق شدن
روش تشخیص عسل تقلبی
برای تشخیص عسل واقعی، آن را با یک قطره سرکه و کمی آب مخلوط کنید. اگر کف کند عسل، تقلبی است.
روش تهیه شربت عسل
بهترین نوشیدنی برای باز کردن افطار شربت عسل، است. برای تهیه آن، آب را جوش بیاورید. پس از اینکه آب کمی به سمت ولرم شدن رفت، عسل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید سرد شود. کسانی که مزاج گرمی دارند بهتر است این نوشیدنی را همراه با چند قطره آبلیموی طبیعی مصرف کنند.
مهدی
سلام
عسل را نباید با اب بیشتر از ولرم مخلوط کرد
امیر
سلام، بله درست میفرمایید، بخشی از متن اصلاح شد، تشکر بابت ارسال نظر
حمیدازقم
سلام ممنون بابت مطالب مفید
یه سوال ابجوش خواص عسل از بین نمی بره ،باعث نمیشه انزیم ها ازبین برن
محمدرضا میر
سلام و درود خدمت شما دوست عزیز، از لطف شما سپاسگزارم، حرارت دادن مستقیم عسل، مضر بوده و باعت از بین رفتن خواص عسل میشه، آما آب جوشی که که کمی از دمای جوش آن افتاده باشد، مشکلی ندارد
حمید
سلام
ابجوش باعث نمیشه خواص عسل کم بشه یا ازبین بره؟