لاغری نشانه مزاج خشک بدن است و اگر از حالت عادی خارج شود، نشانه بیماری است و باید درمان شود، حواسمان باشد نظر دیگران در مورد لاغری یا چاقی ما، نشانه تشخیص بیمارگونه لاغری و چاقی ما نیست. بنابراین اگر میخواهید لاغری خود را درمان کنید نکات زیر را مدنظر قرار دهید و از دستور پخت حلوایی که در آخر پست برای رفع لاغری آموزش داده میشود، بهره ببرید:
چاق شدن یا لاغر ماندن؟ مسئله این است…
بسیاری از بیماران و مراجعین، علی رغم وزن موردقبول از نظر سلامتی، به دلیل نظرات اشتباه اطرافیانشان به دنبال درمان چاقی یا لاغری خودشان هستند. در هر حال، لاغری بیمارگونه، درمانش بسیار سختتر از درمان چاقی است.
برای درمان لاغری، ابتدا باید عللی چون بیماریهای انگلی، مشکلات تیروئید، بیماری سلیاک (عدم تحمل گلوتن)، کم و بی کیفیت بودن خون، بی اشتهایی روانی، دیابت نوع یک، اختلالات هورمونی و … مورد بررسی و درمان قرار گیرد، سپس با اقدامات تغذیهای پیگیر درمان شد.
چرا لاغرم؟
حکمای ایرانی، علت اصلی لاغری را افزایش کیفیت خشکی در بدن میدانستند که مهمترین عوامل آن عبارتند از:
- کم خوری افراطی
- مصرف غذاها و داروهای بسیار گرم و خشک که رطوبتها را تحلیل میبرند به صورت خوراکی یا مالیدنی
- مصرف غذاها و داروهای خشکی افزا به صوزت خوراکی یا مالیدنی؛ مثل مصرف غذاهای خشک و شور و نمک سود
- خوابیدن در شن یا آفتاب گرفتن طولانی
- تحرک و فعالیت بدنی بیش از حد
- کمخوابی زیاد
- بسته بودن راههای ورود غذا به اعضاء
- قرارگرفتن در هوای بسیار گرم یا سرد
- حرکتهای نفسانی به افراط، مانند رنج یا عصبانیت و فعالیت فکری زیاد
- توقف طولانی در حمام
- دفع بیش از حد مواد از بدن به راههای مختلف، مانند اسهال، استفراغ، ادرار یا تعریق
عوامل موثر در چاق شدن و درمان لاغری…
آب و هوا
آب و هوای مناسب جهت افزایش وزن، هوای مرطوب و پیشگیری از قرار گرفتن در معرض هوای گرم و سرد است.
خوردن و آشامیدن
غذاهای کمک کننده جهت افزایش وزن باید شیرین باشد و تا جایی که امکانش هست: 1) از غذاهای شور و تند و تلخ پرهیز شود. 2) غذا در روز به طور مکرر و در چند وعده خورده شود.
غذاهای مسبب افزایش وزن شامل این موارد میشود: کله پاچه، حلیم، حریره برنج و نشاسته و شیر و روغن، فرنی، شیربرنج، حریره بادام، شله زرد، تاس کباب، فسنجان، خورش به، خورش کدو، خورش آلو اسفناج، کاهو سکنجبین
خواب و بیداری
خواب و استراحت مناسب و کافی و پرهیز از بیخوابیهای طولانی مدت از عوامل کمک کننده به افزایش وزن است.
اعراض نفسانی
داشتن آرامش روحی و پرهیز از استرس و غم نیز، به افزایش وزن، کمک میکند.
ورزش و تحرک
ورزش منظم به صورتی که باعث تعریق زیاد نشود و ضعف ایجاد نکند در رفع لاغری موثر است.
- افراد لاغر باید ورزش نرم و ملایم و کششی داشته باشند، ورزش سنگین باعث از دست رفتن رطوبت بدن این افراد میشود.
- علاوه بر ورزش های هوازی، ورزشهای کششی و شنا را نیز فراموش نکنند. (پرهیز از سونا و جکوزی)
دفع مواد زائد
افراد لاغر باید از عوامل و غذاهای خشکی که منجر به تشدید خشکی بدن و یبوست میشود نیز جلوگیری به عمل آورند.
نکات ساده اما مفید برای چاق شدن
- شیر بادام نوشیدنی خوشمزهای است که میتواند باعث افزایش وزن شود، برای تهیه شیربادام، 14 بادام پوست گرفته و 1 لیوان آب را در مخلوط کن بریزید و کمی بر حسب ذائقه به آن شیرین کننده طبیعی مثه عسل، خرما و … یا شکر سرخ اضافه کنید.
- شربت انجیر بنوشید که علاوه بر خاصیت چاق کنندگی، مقوی نیروی جنسی، افزایش دهنده قدرت باروری، کثیرالغذا، و ملین است، یک کیلو انجیر زرد خشک را در پنج لیتر آب ۲۴ ساعت خیسانیده، روز بعد بجوشانند تا آب آن به نصف برسد، صاف کرده و ۷۵۰ گرم عسل اضافه کرده به قوام آورید.
- با شکم خالی حمام نکنید، بعد از غذا وقت مناسبی است (البته کمی فاصله زمانی رعایت شود)، قبل از حمام بدن خود را کمی ماساژ دهید تا قرمز شود، بعد از حمام نیز روغن بادام یا بنفشه به خود بمالید.
- اگر از وان استفاده می کنید، این ترکیب را به وان اضافه کنید: کدو و کاهو و خیار سالادی را رنده کرده و جوشانده و سپس به آن 3 قاشق اسظوخودوس و 3 قاشق خطمی اضافه کرده، مجدد کمی جوشانده و صاف کنید به آب وان اضافه نمایید.
- کاهو سکنجبین بخورید.
- شیربرنج، فرنی و شله زرد را نیز در رژیم غذایی خود فراموش نکنید.
حلوای زرده تخم مرغ؛ حلوایی کمک کننده به افزایش وزن
- حلوای زرده تخم مرغ غذاییت زیادی دارد، گرم و تر است.
- برای کسانی که میخواهند افزایش وزن پیدا کنند مناسب بوده و بهتر است در وعدههای هفتگی گنجانده شود.
- دسری است بسیار مقوی، برای افرادی که ضعف جسمی دارند، نه ضعف معده، در صورت ضعف معده باید با احتیاط مصرف گردد.
- این حلوا، همچنین مقوی نیروی جنسی و افزایش دهنده قدرت باروری، نعوظ آور، کثیرالغذا، مقوى و چاق کننده بدن است.
- به دلیل حساس بودن معده نوزادان و کودکان، از مقادیر کم این حلوا به کودکان داده شود.
نحوه درست کردن حلوای زرده تخم مرغ
روش اول:
- ابتدا تخم مرغ را پخته (آبپز) و سپس زرده را از سفیده جدا میکنیم.
- زرده را له کرده و با مقداری روغن حیوانی همراه با دارچین تف میدهیم.
- شکر و گلاب را در ظرفی دیگر میجوشانیم تا به قوام بیاید، سپس به بقیه مواد اضافه میکنیم.
- انقدر هم میزنیم تا حلوا به غلظت مناسب برسد.
روش دوم:
- کمی نبات سفید را در آب یا گلاب حل کرده روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
- هر قدر که میخواهید در حین جوشیدن نبات در آب یا گلاب، در آن زرده تخم مرغ انداخته و هم زنید تا پخته شود و بوی خامى آن برطرف شود.
- سپس زعفران را با گلاب و ادویههای دیگر مانند دارچین، هل، میخک و … اضافه کنید.
- اگر خواستید بعد از مخلوط کردن با شیره نبات، مقداری روغن حیوانی تازه نیز اضافه کرده و بریان نمایید و سپس زعفران و غیره را اضافه کرده و میل کنید.