مواد لازم:
- سینه مرغ یک عدد
- پیاز متوسط دو عدد
- تخم مرغ چهار عدد
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
- زرشک در صورت تمایل
- زعفران در صورت تمایل
طرز تهیه:
برای تهیه کوکوی مرغ ابتدا مرغ را به همراه یک پیاز و مقداری نمک و زردچوبه میگذاریم تا بپزد. بهتر است برای این کوکو از سینه مرغ استفاده کنیم ولی اگر خواستید میتوانید از قسمتهای دیگر هم استفاده کنید. مرغ را که کاملاً پخت میگذاریم تا سرد شود. بعد آن را ریش میکنیم. به نظر هرچه ریزتر شود خوشمزه تر میشود. چون تخم مرغها به داخل بافت گوشت مرغ نفوذ میکنند و هم پف بیشتری میکند.
پیاز را هم به شکل خلالی یا نگینی خرد میکنیم و تفت میدهیم. وقتی که سرخ شد زیرش را خاموش میکنیم تا خنک شود. بعد هم روغن آن را جدا میکنیم و پیازها را به مرغ پخته شدهٔ ریشریش اضافه میکنیم. نمک و زردچوبه هم که داشت. حالا وقت اضافه کردن تخم مرغ هاست. در انتها مواد مخلوط شده باید شل باشد. بعد از اینکه تخم مرغها را اضافه کردیم و کاملاً با مواد مخلوط شد، مقدار کمی روغن در تابه میریزیم و میگذاریم داغ شود. مواد را در تابه میریزیم و با شعله متوسط میگذاریم تا تخم مرغها بپزد. در تابه را هم باید بگذاریم. حدود ده دقیقه بعد اگر زیر کوکو سرخ شده بود، برش میگردانیم تا طرف دیگش هم سرخ شود. میتوان به مواد زرشک را نیز اضافه کرد.
نکته: برای پف کردن کوکوها و مخصوصاً کوکوی مرغ، تخم مرغها باید خوب هم زده شود. پس بهتر است آنها را قبل از اضافه کردن به مواد، در ظرف جداگانه کاملاً بزنیم تا بافتش یک دست شود و بعد به بقیه مواد اضافه کنیم. در این صورت به خوبی پف میکند. نکته دیگر هم اینست که باید زمان اضافه کردن تخم مرغها، مواد داغ نباشد. چون در آن صورت تخم مرغها میبندد. انتخاب تابه هم برای پفش مهم هست. برای این مقدار مواد، تابه متوسط مناسب است و اگر تابه بزرگ باشد، نازک میشود.