زالو به صورت خشک و پودر شده در ترکیبات دارویی طب سنتی به کار میرود. زالو به صورت خوردن، آشامیدن و روغنهای مالشی و ضمادات کاربرد دارد. عملکرد آن در علاج سرعت انزال، عدم نعوظ و سستی و کوچکی آلت تناسلی به اثبات رسیده است.
ریکاو و کولین آمریکایی تحت عنوان کاربردهای نوین زالودرمانی در بهبود انگشت قطعشده دست کودک سه ساله و گرافت عضلات گردن یک مرد 67 ساله را قید کردهاند.
امروزه جامعه جراحان انگلستان پس از مشاهده اثرات معجزهآسای زالو در جراحیهای پلاستیک و گرافتهای پوستی و پیوند اعضا، کاربرد آن در پایان جراحی و در حین عمل را کاملا پذیرفته و مورد تاکید قرار میدهند.
روش اثر زالو
هر زالو در مدت 15 تا 60 دقیقه بین 5 تا 15 میلیلیتر خون میمکد که پنج برابر حجم اولیه بدنش است.
زالو با خونخواری خود، خون آلوده و فاقد اکسیژن را از عمق بدن خارج و همزمان، بزاق خود را که حاوی ماده ضدّانعقادی هیرودین و احتمالاً بیش از 100 نوع ماده فعّال دیگر است به بدن تزریق میکند. یعنی دو عمل تصفیه و رقیقسازی خون را همزمان انجام میدهد.
در نتیجه این خون سالمسازی شده به کنترل عفونتها و عملکرد بهتر سلولهای دفاعی خون و سیستم ایمنی بدن و افزایش اکسیژناسیون بافتها منجر خواهد شد.
توجه
- زالوها باید به گونهای انتخاب شوند که هرگز پیش از آن خون نخورده باشند یعنی زالو یکبار مصرف است.
- وقتی زالو به بدن میچسبد، سوزش نسبتا شدیدی ایجاد میکند که چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد. پس از آن ماده ترشح شده از دهان زالو سوزش را از بین میبرد و شما بدون هیچ درد و سوزشی شاهد مکیده شدن خون خود خواهید بود.
- باید پس از جدا شدن زالو آن را در نمک انداخت. افتادن آنها در نمک سبب میشود که خون خورده شده را پس دهد. طبیب نیز میتواند از روی خون باز پس داده شده میزان اخلاط اضافی موجود در خون را تشخیص داده و داروهای مکمل گیاهی را به خوبی تجویز کند و بهبود بیماری را تسریع بخشد.
- پس از جدا شدن زالو به علت وجود بزاق دهانش روی دیواره رگها خونریزی متوفق نمیشود. از این موضوع نترسید زیرا با برطرف شدن آن خونریزی بند خواهد آمد. بهتر است در این حالت استراحت کنید و سرپا نایستید و مایعات و آبمیوه بخورید. معمولا بعد از یک ساعت خونریزی بند خواهد آمد.
- اگر پس از زالودرمانی با افت فشار خون مواجه شدید اصلا نترسید زیرا خون تازه و جوان در رگهای شما به جریان افتاده و این افت فشار خون طبیعی است.
خواص بزاق زالو
«هیرودین» که مادّه اصلی ضدّ انعقادی بزاق زالو است؛ نسبت به داروی «هپارین» که از مهمترین موادّ ضدّ انعقادی مورد استفاده در پزشکی است؛ اثرات قویتر و اختصاصیتری دارد و در باز کردن عروق ـ و از جمله عروق کرونری قلب ـ بسیار موثّر است.
از دیگر خواصّ اثبات شده برای این بزاق میتوان به این موارد اشاره نمود: خاصیت بیحسکنندگی و ضدّ دردی، خاصیت گشادکنندگی عروق، خاصیت ضدالتهابی و ضدلختهای و خاصیت آنتیبیوتیکی(چرک خشککنی).
ترشحات زالو موجب تحریک رشد نورونها، نورودندریتها و ترمیم نوسازی آنها میشود. این موضوع میتواند راه را برای درمان بیماریهای لاعلاجی مانند پارکینسون، MS، آلزایمر و … باز کند.
شفاف نمودن پوست و رفع جوش ها
هر 10 روز یکبار باید 7 عدد زالو متناسب با توان بیمار زیر آروارهها بیاندازید.
بهتر است از روش حجامت با روغن حنظل نیز استفاده شود.
صورت را با مخلوطی از سدر و روغن زیتون و سرکه هر روز بشویید.
منبع: کتاب درمان بیماری ها با زالوی ایرانی
معصومه
سلان چطوری و کحا باید زالو بندازیم??? برای آسم و آلرژی هم مفید است????
مدیر سایت
سلام برای انداختن زالو حتما باید به طبیب حاذق مراجعه کنید…