معرفی
زمانی این نوع هویج یکی از پر مصرف ترین خوراکیها نزد ایرانیان بود. ولی متاسفانه امروزه مصرف آن فقط در بعضی شهرها رواج دارد و دیگر کودکان ایرانی که روزی از خوردن آن به عنوان تنقل لذت میبردند توجهی به آن نمیکنند. جزر دارای طبیعت گرم و تر در درجه دوم است. اگرچه برخی آن را در درجه اول گرم و تر دانستهاند. این طور به نظر میرسد هویجی که امروزه به هویج فرنگی مشهور است، نوع بری جزر است.
خواص
جزر قوه باه(قوای جنسی) را تقویت میکند و یکی از بهترین اشکال مصرف آن برای این منظور مربای آن است. مصرف این مربا (هویج) جهت تصفیه و بازکردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم، و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است. مربای جزر به غایت مبهی(افزاینده قوای جنسی)، و مقوی احشا و رحم و هاضمه است و در بدن تولید خلط سالم میکند.
دستور تهیه
- جزر را ریز کرده، بجوشانند تا کاملا پخته شود و عسل اضافه کنند و بجوشانند تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد.
- سپس به ازای هر 500 گرم از آن ادویه زیر را کوفته و به آن اضافه شود.
مواد لازم
قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه، از هریک 2.5 گرم.
منبع
کتاب آبدست طبیب در مکتب طب ایرانی، استاد محمد عبادیانی