خستگی و بی حالی یکی از نشانه های اولیه بارداری برای بسیاری از زنان است.
همراه با محرومیت از خواب معمولی، خستگی بارداری به عنوان بخشی از بارداری اتفاق می افتد، بنابراین شما احساس تنبلی، کاهش انرژی و کسلی می کنید.
راهکارهای طب سنتی برای کاهش خستگی مادر در دوره بارداری
- شاید ساده ترین و کاربردی ترین راه استراحت کافی باشد.
- مواد غذایی حاوی آهن مانند سبزیجات سبز برگ، گوشت قرمز، تخم مرغ، ساردین و لوبیا مصرف کنید.
- مواد غذایی غنی از فیبر مانند غلات سبوس دار، نان قهوه ای و برنج قهوه ای (که همچنین برای مبارزه با یبوست مفی هستند) مناسب است.
- مصرف شربت عسل و آبلیمو: بهتر است این نوشیدنی میانه روز و حدود دو ساعت بعد از غذا مصرف شود.
- مصرف عرق یونجه موجب تقویت بدن شده و احساس خستگی در مادران باردار را به کلی از بین می برد. همچنین مصرف آن در استحکام استخوان های مادر و جنین موثر است.
- ورزش منظم و آرام می تواند خستگی را کاهش دهد، ورزش هایی مانند یوگا، شنا و پیاده روی را در بارداری انجام دهید.
اضطراب عاملی برای افزایش خستگی و بی حالی مادر
باید توجه داشته باشید که در دوره بارداری وزنتان زیاد می شود و وزن شکم شما ممکن است خواب شما را با کابوس های عجیب و غریب در مورد کار، زایمان و نوزادان همراه کند. این چیزی نیست که در مورد آن نگرانی داشته باشید.
- با این حال، اگر باعث اضطراب شما می شود، با مشاوره یا حمایت کننده خود مشورت کنید یا تمرین های آرامش بخش و تکنیک های تنفس می تواند به شما کمک کند.
توجه!!!!
آروماتراپی برای خستگی دوران بارداری
- از حمام آرامش بخش با حداکثر سه قطره از اسانس های آروماتراپی مانند اسطوخدوس، گریپ فروت یا ترنج روغن اسطوخدوس لذت ببرید.
- روغن اسطوخدوس در بارداری ایمن است و می توانید از یک تا سه قطره در هر بار استفاده کنید، اما نه هر شب.
- شما می توانید نزد یکی از متخصصان واجد شرایط بروید یا از همسر خود بخواهید قبل از خواب کمی ماساژتان بدهند که ممکن است به شما کمک کند تا بهتر بخوابید.
- یک قطره روغن اسانسی را با یک قاشق چای خوری روغن پایه مانند روغن زیتون را مخلوط کنید و برای ماساژ مناسب است.
مواد غذایی که باعث کسالت و کرختی مادر باردار می شود
- غذاها و نوشیدنی هایی که حاوی الکل و کافئین هستند.
- غذاهایی که حاوی چربی های هیدروژنه و چربی هایی با ترانس بالا هستند.
- غذاهای بسته بندی شده
- سبزیجاتی با بوی تند
- مواد غذایی با کیفیت پایین