امروز قصد داریم شما را با یک مربا خانگی و دارویی به نام مربا « پوست پرتقال و لیمو و زردک» آشنا نماییم که مقوی اعضای رئیسه بدن (مغز، کبد، قلب) و معده است. این مربا شیوه خوبی برای بهرهگیری از پوست مرکبات پیش رو در فصول سرد سال است، امیدوارم این مربا را درست کرده و از طعم و خواص خوب آن لذت ببرید.
مربای پوست پرتقال و لیمو و زردک
مواد لازم
- لیمو سنگی: 1 عدد
- پرتقال متوسط: یک عدد
- زردک یا هویج نگینی ریز یا خلال باریک ( به هر کدام که دسترسی داشتید): 1 عدد بزرگ
- شکر: چهار پیمانه
- هل متوسط: 5 عدد
- زعفران دم کرده: دلخواه و به مقدار لازم
- خلال پسته: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
- قسمت رنگی پوست پرتقال و پوست لیمو را نازک میگیریم.
- پوستهای گرفته شده را به صورت خلال باریک در میآوریم.
- هویج یا زردک را نیز به صورت خلال باریک برش میزنیم.
- خلالهای پوستها را درون ظرف آبی میگذاریم و به فاصله نیم ساعت تا سه مرتبه آب آنها را عوض کرده و دور میریزیم
توجه توجه:
این مقدار زمان برای گرفتن تلخی پوست مرکبات برای آن دسته از افرادی که عطر، بو و کمی طعم تلخ پوست مرکبات را دوست دارند کفایت مینماید(در غیر این صورت، دو بار در آب جوش جوشانده و آب آن را دور بریزید و سپس یک روز آنها را در آب خیس کرده و طی این مدت چندبار آب آنها را عوض نمایید)
- بقیه پرتقال و لیمو را از وسط نصف کرده و آب آنها را میگیریم.
- قسمتهای سفید پوست لیمو و پرتقال هم با قیچی خلال باریک در میآوریم.
- در یک قابلمه متوسط دو پیمانه شکر و مقداری آب (متناسب با مقدار هویج یا زردک) را روی حرارت میگذاریم.
- هنگام جوشیدن، هویج یا زردک را اضافه نموده تا با شعله ی ملایم کمی بپزد و قوام بیاید.
- بعد از 30 الی 40 دقیقه، دو پیمانه بعدی شکر، سپس پوستهای خلال شده و نهایتاً قسمتهای سفید پوستها را میریزیم.
- و روی حرارت ملایم اجازه میدهیم به آرامی بپزد و قوام آید.
- نیم ساعت آخر، دانههای هل سوراخ شده با نوک چاقو، خلال پسته و زعفران را اضافه میکنیم.
- ده دقیقه آخر هم آب پرتقال و آب لیمو را اضافه میکنیم.
خواص مربا پوست مرکبات (پوست پرتقال و لیمو) و زردک
- این مربا طبع گرم رو به اعتدال دارد.
- پوست مرکبات، هل و زعفران معطرند و میتوانند در حفظ سلامت و تقویت قلب و مغز و کبد (اعضای رئیسه بدن) مفید باشند.
- در تقویت بدن و قوای آن و مقابله با بیماریها موثر است.
- مقوی معده و کبد و رحم سرد است.
- لینت طبع ایجاد می نماید.
- به دلیل داشتن بوی خوش در ایجاد نشاط طبیعی بدن و پیشگیری از احساس غم و اندوه و کرب (که ایمنی بدن را کاهش میدهند) اثرگذار است.
- پوست مرکبات خاصیت تریاقیت (ضد سم و پادزهر) دارد.
منبع
برگرفته از دستور مربای پوست پرتقال و لیمو خانم دکتر ویدا نظری با اندکی تغییرات و اضافه نمودن هویج یا زردک