از خشکی مزاج و افراد خشک مزاج چه میدانید؟ خشکی مزاج مانند سایر مزاجهای علم مزاج شناسی، از روی ظاهر، خصوصیات فیزیکی، ویژگیهای شخصیتی و حالات روحی افراد قابل تشخیص و شناسایی است. در واقع شناخت و آگاهی از نوع مزاج که در طب سنتی هم جایگاه ویژهای دارد، غالباً برای تشخیص و درمان مشکلات جسمی و روحی افراد مورد استفاده قرار میگیرد. در این پست قصد داریم شما را با خشکی مزاج، خصوصیات افراد خشک مزاج و نکات و توصیههایی که این افراد باید برای بهبود وضعیت جسمی و روحی خود کار ببندند، آشنا میکنیم
اما قبل از این که در مورد خشکی مزاج صحبت کنیم بهتر است نخست با این مطلب که چرا شناخت مزاج برای افراد، واجب و ضروری است، کار خود را شروع کنیم:
هدف از شناخت نوع مزاج
تمامی جنبههای زندگی ما تحت تاثیر طبیعت و مزاج بدنمان قرار دارد، یعنی نوع تغذیه (سالم و یا ناسالم) نوع نوشیدنیها، لباسها، هوای استنشاقی، استراحت روزانه، چگونگی دفع و حالتهای عصبی و روانی، مستقیماً با حالات طبیعی یا مزاجی ما در ارتباط است.
بنابراین برای داشتن زندگی سالم و طبیعی و آرامش روحی، همه ما به شناخت مزاج یا طبیعت خود نیاز داریم.
خصوصیات ظاهری و حالات روحی افراد خشک مزاج
- افراد خشک مزاج استعداد چاقی نداشته و لاغر و نحیف و استخوانی هستند.
- رنگ چهره و سفیدی چشم آنان به سمت زردی و گندمی میگراید.
- این افراد دارای عطش زیاد بوده و پوستها و مخاطهای خشکی دارند.
- کمخواب بوده و خیلی دیر خسته میشوند و با حدود ۶ ساعت خواب در ۲۴ ساعت تجدید قوا میشوند.
- افرادی وسواسی، باریکبین و سختکوش هستند.
- موهای آنها غالباً زبر و فر بوده و خشک است.
- حواس بسیار دقیقی دارند.
- خشم و هیجان و در مواقعی افسردگی نیز از حالات روحی این افراد است.
- بسیار چالاک و تیز هستند و سرعت فعل و انفعلات آنها تند است، به عبارتی عجول به نظر میرسند.
- افراد حساسی بوده و تحمل تغییر و انعطاف را ندارند.
توصیههای طب سنتی برای افراد خشک مزاج
- این افراد باید از مصرف غذاهای شور، سرخ کرده، غذاهای آماده و کلاً خوراکیهای حاوی نمک ماننند خیارشور پرهیز کنند، چون عوارضی مانندخشکی پوست، اضطراب، بیخوابی و تپش قلب را برای آنان به دنبال خواهد داشت.
- در رژیم غذایی بیشتر از میوهجات و سبزیجات تازه مناسب مزاج مثل کاهو و اسفناج استفاده کنند.
- نمک مهمترین فاکتور پرهیزی برای مزاجهای خشک است. از آنجایی که نمک زیاد، چربیها را دفع میکند و مزاج خشکی دارد برای کسانی که رطوبت زیاد دارند خوب و سازگار است ولی برای افراد لاغر زیان آور است و باید بسیار کم مصرف شود.
- خشک مزاجان باید از استحمام طولانی مدت خودداری کنند و با آب ولرم، حمام کنند. در صورت استحمام طولانی مدت، آن هم با آب داغ، به امراضی از جمله خشکی پوست و بیخوابی دچار میشوند.
- ساعتهای قبل از خوابیدن چای سبز، شکلات، قهوه، کاکائو و چای مصرف نکنند.
- مصرف سوپ جو و گوشت مرغ، آش تشکیل شده از ماست، کدو، اسفناج و گشنیز برای افراد خشک مزاج مناسب است.
- این گروه برای تأمین مواد رطوبت بخش میتوانند از شربت تخم ریحان، شربت آبلیمو، خاکشیر یا دوغ خرفه استفاده کنند.
- این افراد باید از عصبانیت، هیجانات روانی و زیاد حرف زدن بپرهیزند.
- مصرف زیاد آب و مایعات در طول روز برای افزایش رطوبت بدن خشک مزاجان مفید است.
- باید از پوست خود در هوای خشک پاییز، محافظت کنند و آن را با روغن بنفشه یا بادام شیرین چرب نمایند.
طرز تهیه دوغ خرفه
برای تهیه دوغ خرفه، تخم خرفه را باید شیرهکشی کرد و سپس از شب قبل در دوغ خیساند و سپس دوغ را بیاشامند این معجون به ویژه برای افراد با مزاج خشک توصیه میشود.
نتیجهگیری
رابطه مستقیم مزاج با سلامت و ویژگیهای اخلاقی افراد باعث میشود نسبت به اهمیت مزاج شناسی و تعادل بخشیدن به آن بیتوجه نباشیم تا به سلامت جسمی، روحی و اخلاقی خود کمک کرده باشیم.
نوع غذایی که میخوریم تأثیرات مهمی روی تمام قسمتهای بدن ما دارد. از بین تمام عوامل سبک زندگی، غذا مؤثرترین فاکتور قابل کنترل است، بنابراین با مشخص کردن مزاج خود، میتوانیم از خوردن غذاهایی که برای ما مشکلساز است، دوری کرده و برعکس، غذاهای مفید برای مزاجمان را مصرف کنیم و به صرفهجویی بیشتر انرژی کمک نماییم.