همه ما در زندگی تجربهها و خاطرات تلخ و شیرینی را سپری کردهایم که برایمان ارزشمندند، گاهی با یادآوری آنها خندیدهایم و گاهی اشک ریختهایم، اما آلزایمر تمام این خاطرات تلخ و شیرین را رفته رفته محو و ذهن را تبدیل به صفحهای سفید و خالی از گذشته مینماید و متأسفانه تاکنون درمانی برای این بیماری یافت نشده است و تنها راه باقیمانده همان انجام اقدامات پیشگیرانه است.
اخیراً نیز طبق مطالعات صورت گرفته، مشخص گردیده است که عصاره اکثر میوههای قرمز رنگ خصوصاٌ انار که سرشار از آنتیاکسیدان هستند، سبب تقویت حافظه شده و از بروز آلزایمر پیشگیری میکنند.
بنابراین هدف ما در این پست آشنایی مختصر شما با بیماری آلزایمر و خواص بینظیر آب انار به عنوان یکی از نوشیدنیهای ضدآلزایمر است. پس در ادامه با ما همراه باشید.
آشنایی مختصر با بیماری آلزایمر
بیماری آلزایمر یا بیماری فراموشی امروزه یکی از رایجترین علل زوال عقل و یکی از شایعترین بیماریها در افراد خصوصاً افراد کهنسال و سالمند است که با علائمی چون از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت در دوران پیری آغاز شده و بهتدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشهگیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتیهای تنفسی پایان مییابد.
علل عمده بروز بیماری آلزایمر
- تاریخچه خانوادگی و عامل وراثتی
- واکنشهای التهابی
- دیابت
- آغاز فشار خون بالا از دوران جوانی
- چاقی
- عدم تحرک یا کم تحرکی
- کم خوابی یا بی خوابی
- مصرف زیاد نمک
- اضطراب و غم و اندوه شدید
- استعمال دخانیات
راه درمان
متأسفانه تاکنون درمانی برای این بیماری که 2 تا 5 درصد اشخاص مسن را دربر میگیرد و گاهی هم بر اشخاص جوانتر حمله میکند، یافت نشده است و تنها با چند اقدام و راهکار ساده که منجر به تقویت حافظه میشوند میتوان از بروز آن تا حدودی جلوگیری کرد و یا روند آن را کند کرده و به تعویق انداخت.
راهکارهای طبیعی پیشگیری از آلزایمر
- پیاده روی و انجام حرکات ورزشی
- یادگیری زبان دوم (دو یا چند زبانه بودن)؛ چون دانستن زبان دوم، مناطقی از مغز را که معمولاً در بیماران آلزایمر تحت تاثیر قرار گرفته، تقویت میکند.
- مصرف متعادل قهوه و چای سبز
- خواندن کتاب و حل کردن جدول
- مصرف میوه ها و مرکبات سرشار از ویتامین C
- مصرف میوههایی با رنگ قرمز که سرشار از آنتیاکسیدان هستند مانند تمشک، توت فرنگی و انار یا مصرف عصاره آنها
- مصرف بلوبری
- مصرف سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج و کلم بروکلی
- مصرف سبزیجات نارنجی و بنفش رنگ مانند هویج فرنگی و کلم بنفش
- مصرف دانههایی مانند گردو، بادام، مویز و کنجد
- مصرف گیاهان داروئی چون بادرنجبویه
- مصرف کُندر حب شده به عنوان یک عامل تقویت حافظه و ضدفراموشی
که در اینجا ما قصد بررسی خواص بینظیر آب انار در سلامتی بدن و پیشگیری از بیماری آلزایمر را داریم.
فواید و خواص آب انار
انار حاوی ویتامینهای K ،C و B5 و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، روی، منیزیم و فسفر است که به کاهش استرس، بیماریهای قلبی و محافظت در برابر سرطان جلوگیری میکند و نوشیدن آب انار فواید بسیاری برای سلامتی دارد از جمله:
- کاهش فشار خون / پایین آوردن سطح فشارخون دیاستولی و سیستولی (به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی)
- تقویت قدرت حافظه تصویری و کلامی در افراد مسن
- کاهش واکنشهای التهابی و محدود کردن رشد سلولهای سرطانی (به دلیل دارا بودن خواص ضدالتهابی)
- کاهش علائم آرتریت
- کاهش التهاب دیواره عروق خونی و کاهش احتمال تصلب شرایین
- کاهش کلسترول بدخون
رابطه بین آب انار و آلزایمر
جدا از موضوع وراثت، التهاب یکی از مهمترین دلایل بیماری آلزایمر، پارکینسون، آرتریت روماتوئید و سرطان است. برای درمان آلزایمر معمولاً از داروهای ضدالتهابی مانند ایندومتاسین استفاده میشود که همین ترکیب نیز در انار وجود دارد و از طرفی مصرف خود انار یا نوشیدن عصاره آن، سرعت پیشرفت بتا آمیلوئید، همان پروتئین تخریب کنندهی دستگاه عصبی را کاهش میدهد و یک عامل مهم برای پیشگیری یا کاهش روند پیشرفت آلزایمر محسوب میشود.