در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج زرشک آمده است که:
- مزاج آن سرد و خشک است.
- به تنهایی یا با داروهای گرم مانند: عسل، دارچین و … برای تقویت کبد سرد و تر و باز کردن انسدادهای کبد مفید است.
- از بین برنده صفرا است و جوشش خون را فرو مینشاند.
- تسکین دهنده حرارت کبد و معده است.
- تشنگی را تسکین میدهد.
- قلب، کبد و معده گرم را تقویت میکند.
- آب زرشک مانع تهوع و استفراغ میشود.
- به درمان بواسیر کمک میکند.
- با زعفران به منظور ادرار بول مناسب است.
برای کاهش سردی زرشک چه اقدامی میتوان به کار بست؟
برای كاهش سردی زرشک، آن را در آب ریخته و قدری پودر نبات یا عسل به آن اضافه كرده و ملایم بجوشانيد تا پخته و نرم شود. آب آن، شربت زرشک بوده و خود زرشک ها نیز،مربا محسوب میشوند.
مصرف زرشک برای چه افرادی مضر است؟
- سردمزاجان بلغمی
- افراد سوداوی
- زنان باردار و شیرده
عوارض مصرف زیاد زرشک چیست؟
- مصرف زیاد زرشک، سبب ایجاد نفخ و قولنج خواهد شد.
- ممکن سبب تحریک رحم و سقط جنین گردد.
- مصرف طولانی مدت زرشک میتواند سبب آسیب به رودهها و معده شود.
- مصرف افراطی زرشک یا عصاره آن، ممکن است خونریزی بینی، تهوع، استفراغ، کاهش فشارخون، تنگی تنفس، کاهش ضربان قلب و آسیب به کلیه را در پی داشته باشد.
مصلحات زرشک
میخک، شکر سرخ و شیرینیهای طبیعی مصلح زرشک هستند.