خواص خوراکی‌هامیوه ها

خواص و مزاج زرشک در طب سنتی

زرشک تقویت کننده قلب، کبد و معده گرم است.

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج زرشک آمده است که:

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • به تنهایی یا با داروهای گرم مانند: عسل، دارچین و … برای تقویت کبد سرد و تر و باز کردن انسدادهای کبد مفید است.
  • از بین برنده صفرا است و جوشش خون را فرو می‌نشاند.
  • تسکین دهنده حرارت کبد و معده است.
  • تشنگی را تسکین می‌دهد.
  • قلب، کبد و معده گرم را تقویت می‌کند.
  • آب زرشک مانع تهوع و استفراغ می‌شود.
  • به درمان بواسیر کمک می‌کند.
  • با زعفران به منظور ادرار بول مناسب است.

برای کاهش سردی زرشک چه اقدامی می‎توان به کار بست؟

برای کاهش سردی زرشک، آن‌ را در آب ریخته و قدری پودر نبات یا عسل به آن اضافه کرده و ملایم بجوشانید تا پخته و نرم شود. آب آن، شربت زرشک بوده و خود زرشک ها نیز،مربا محسوب می‌شوند.

مصرف زرشک برای چه افرادی مضر است؟

  •  سردمزاجان بلغمی
  • افراد سوداوی
  • زنان باردار و شیرده

عوارض مصرف زیاد زرشک چیست؟

  • مصرف زیاد زرشک، سبب ایجاد نفخ و قولنج خواهد شد.
  • ممکن سبب تحریک رحم و سقط جنین گردد.
  • مصرف طولانی مدت زرشک می‎تواند سبب آسیب به روده‌ها و معده شود.
  • مصرف افراطی زرشک یا عصاره آن، ممکن است خونریزی بینی، تهوع، استفراغ، کاهش فشارخون، تنگی تنفس، کاهش ضربان قلب و آسیب به کلیه را در پی داشته باشد.

مصلحات زرشک

میخک، شکر سرخ و شیرینی‌های طبیعی مصلح زرشک هستند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن