در طب سنتی، خواص و مزاج جوجه این گونه بیان شده است:
* منظور از جوجه هر کدام از پرندگان بویژه مرغ و خروس خانگی است. بهتر است زمانی که خوب پرورش یافته و پرهایش اندکی ضخیم شده باشد، مصرف شوند.
- مزاج آن گرم و تر است.
- بسیار زود هضم و سبک است.
- مقوی است و از مصرف آن خون خوبی در بدن تولید میشود. بنابراین برای بیمارانی که ضعیف شده و قدرت هضم غذای سنگین را ندارند، مناسب است.
- با توجه به رطوبت زیاد آن مصرف آن به شکل کباب بر روی آتش مناسب تر و لذیذتر است. اینکه امروز همان مرغ را تکه تکه کرده و کباب آن را جوجه تلقی می کنند، اشتباه متداول است و از نگاه طبی و از نظر خواص همان خواص مرغ را دارد نه جوجه.
- در بیماری های تب دار مصرف آن با چاشنیهای ترش مزه مانند آب غوره و انار، مناسبتر است.
- برای افراد سالم و عادی مصرف زیاد آن توصیه نمیشود. بیشتر مناسب افراد ضعیف و بیماران است.
مصلح جوجه چیست؟
چاشنیهای ترش مزه ماننده آب غوره، آبلیمو و انار مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج جوجه هستند.