در طب سنتی، خواص و مزاج گوشت بلدرچین به شرح زیر تعریف گشته است:
- مزاج گوشت بلدرچین گرم و خشک است.
- ارزش غذایی زيادی دارد و چاق كننده است.
- نرم و لطیف كننده پوست بدن است.
- مصرف گوشت آن سبب تقويت و تحريک نيروی جنسی مخصوصاً در زنان میگردد.
- ادرار آور است و به درمان سنگ کلیه و مثانه نیز کمک میکند.
- درد مفاصل را که علت آن سردی باشد، تسکین میدهد.
- باعث رقت قلب میشود.
- اگر تخم بلدرچین را به اطفال بدهند سبب فصاحت و تسریع سخن گفتن آنها میشود.
عوارض زیاده روی در مصرف گوشت بلدرچین
- سردرد
- پایین آمدن فشار خون
- بروز مشکلات کلیوی و تشکیل سنگ کلیه
- تجمه زیاد کلسترول و بالارفتن چربی خون
مصلحات و روشهای کاهش ضرر گوشت بلدرچین چیست؟
- برای اصلاح گوشت بلدرچین و کاهش مضرات آن، بهتر است در روغن کنجد یا زیتون سرخ شده و همراه ترشی مصرف شود.
- روغن کنجد، روغن زیتون و روغن بادام شیرین مصلح گوشت بلدرچین و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.