در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج تخمه آفتابگردان این گونه آمده است که:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- صفراوی مزاجها و سوداوی مزاجها نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.
- زیادهروی در مصرف آن موجب اضافه وزن میشود.
- مصرف تخمه و روغن آفتابگردان خواصی چون درمان لاغری، درمان مشکلات قلبی عروقی، محافظت از پوست، درمان اسهال و یبوست، پیشگیری از سرطان و تقویت اعصاب را به دنبال دارد.
- مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
- خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه میشود.
- مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان که از قدیمالایام نیز به آن معروف بوده، تقویتکنندگی چشم و دید انسان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط کرد.
- اگر از التهاب مفاصل (آرتریت) در رنج هستید، تخمه آفتابگردان بخورید.
- جهت تقویت اعصاب نقش موثری خواهد داشت.
- به دلیل داشتن ویتامین E از بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند.
- توصیه میشود از تخمه بو نداده آفتابگردان استفاده کنید.
عوارض زیاده روی در مصرف تخمه آفتابگردان
- یکی از مشکلات بسیار مهمی که مصرف بالای این دانهها ایجاد میکند، چرب شدن بدن و موی سر است که طبیعتاً باعث ایجاد جوشهای زیادی میگردد.
- از دیگر مضرات بسیار مهم این دانهها، چاقی مفرط است، چرا که میزان چربی این دانهها بالا بوده و باعث افزایش وزن انسان میگردد.
- عوارض دیگر آن این بالا رفتن چربی خون، به دلیل بالابودن میزان چربی این تخمههاست.
مصلح تخمه آفتابگردان چیست؟
سرکه، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تخمه آفتابگردان است.