بررسی خواص و مزاج تخم ریحان در طب سنتی
خواص و مزاج تخم ریحان در طب سنتی این گونه بیان گردیده است:
- مزاج آن معتدل است.
- شربت لعابدار آن برای بهبود سرفههای خشک و نرمی گلو و حنجره توصیه میشود.
- شربت تخم ریحان همچنین برای خنکی، لینت مزاج و بهبود وضعیت گوارش مناسب است.
- برای رفع التهاب مجاری ادرار، مصرف تخم ریحان توصیه میشود.
- تخم ریحان مقوی قلب و مغز (دل و دِماغ) است.
- مقوی دهانه و بافت معده است و در دراز مدت موجب بهبود گوارش و کاهش برگشت غذا به مری یا ترشکردن میشود.
- معتدلکننده مزاج و پادزهر برخی سموم بوده و در گذشته برای درمان سوزاک، اسهال خونی و اسهال مزمن به کار میرفته است.
نکته مهم: مصرف کوبیده تخم ریحان منع شده است.