خواص و مزاج فلفل سیاه در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- مصرف فلفل بدن را گرم می کند، بنابراین مصرف صحیح آن باعث تأمین حرارت مناسب برای بدن میشود. از طرفی مصرف غیر اصولی آن باعث غلبه حرارت میشود.
- مصرف فلفل سیاه به عنوان ادویه در اکثر غذاها باعث لطافت غذا و هضم بهتر آن میشود.
- فلفل رطوبات بدن را تحلیل میبرد اما افراط در مصرف آن در افراد خشک مزاج باعث آسیب به بدن میشود.
- در پاکسازی بدن از بلغم مفید است.
- استفاده از فلفل در بیماریهای عصب مفید است.
- جویدن دانه فلفل با مویز به منظور رفع رطوبات مغز موثر است.
- از خواص مصرف متعادل فلفل تقویت حافظه است.
نکات مهم در مصرف فلفل سیاه
- مصرف فلفل سیاه برای گرم مزاجان مضر است و افراط در مصرف آن، سبب سردرد شده و خشک کننده سینه و حلق و مضر کبد و کلیه است.
- مصرف فلفل سیاه در هوای گرم و در جوانان گرم مزاج، خشک کننده منی است.
مصلح فلفل سیاه برای گرم مزاجان و سرد مزاجان چیست؟
روغنهای گیاهی سرد مانند روغن بنفشه (برای گرممزاجان) و عسل (برای سرد مزاجان) مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج فلفل سیاه هستند و تا حدودی از عوارض آن میکاهند.