ادویه ها و چای های سنتیخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج سیاهدانه در طب سنتی

سیاه دانه سبب گرمی بخشیدن به بدن و خشک کردن رطوبات می‌شود.

خواص و مزاج سیاه دانه در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج سیاه دانه گرم و خشک است و با توجه به گرمی زیاد آن، در گرم مزاج‌ها باید با احتیاط مصرف شود.
  • سیاه دانه سبب گرمی بخشیدن به بدن و خشک کردن رطوبات می‌شود.
  • در درمان بیماری‌های سرد بلغمی بسیار مفید است و سبب رفع سردی و رطوبت مغز می‌شود.
  • ضد بلغم معده نیز هست.
  • سیاه دانه و روغنش در بعضی از انواع زکام مورد توصیه است ولی نمی‌توان از آن به عنوان یک داروی عمومی برای زکام و سینوزیت استفاده کرد.
  • سیاه دانه شیرافزا و ادرار آور است.
  • برای سرفه‌های سرد و ناشی از بلغم، نزله سرد، رفع زکام و تسکین درد سینه و ریه مفید است.
  • خوردن آن با سرکه باعث دفع اقسام کرم معده می‌شود.
  • مخلوط آن با عسل به منظور درمان تنگی نفس و شکستن سنگ کلیه موثر است. (این ترکیب بسیار گرم است و در فصول گرم و افراد گرم مزاج باید با احتیاط باشد).
  • به همراه عسل و روغن محلی باعث کاهش درد رحم در ایام نفاس می‌شود.
  • سیاه‌ دانه و سیر را روی میخچه پا ضماد کنید تا برطرف گردد. برای از بین بردن میخچه، سیاه‌ دانه و سیر را به اندازه مساوی بکوبید و روی محل میخچه قرار دهید و بگذارید تا سه ساعت بماند. هر روز این کار را  به‌ مدت یک هفته تکرار کنید.

نکات مهم در مصرف سیاهدانه

  • استفاده بدون تجویز سیاه دانه می‌تواند موجب کاهش حجم منی در گرم مزاجان گردد لذا این افراد باید از مصرف خودسرانه آن به شدت پرهیز کنند.
  • مصرف افراطی سیاه دانه، برای کلیه‌ها مضر است.
  • سیاه دانه از داروهای قاعده آور است و باعث شروع قاعدگی می‌شود پس در زمان حاملگی منع مصرف دارد زیرا داروهای قاعده آور می‌توانند موجب سقط جنین شوند.
  • در گرم مزاج‌ها باعث حالت سیاهی رفتن چشم هنگام برخواستن می‌شود.

مصلح سیاه دانه چیست؟

  • مصلح و بهبود‌دهنده خواص و مزاج سیاه دانه کتیرا است.
  • همچنین در سرکه خیساندن سیاه دانه نیز باعث اصلاح آن می‌شود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن