ادویه ها و چای های سنتیخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج زیره سیاه در طب سنتی

مصرف اصولی و مناسب زیره سیاه سبب تقویت معده، کبد، کلیه و روده‌ها می‎شود

خواص و مزاج زیره سیاه در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  •  اگر زیره سیاه را در سرکه خیسانده، سپس بریان کنند، خشک کننده و تحلیل برنده رطوبات اضافی معده است.
  • مصرف زیره با مخلوط سرکه و آب برای تنگی نفس مفید است.
  • ضماد آن با آرد باقلا و روغن زیتون ورم بیضه و تخمدان را برطرف می‌کند.
  • مصرف عرق زیره سیاه برای کاهش رطوبت معده و کوچک شدن شکم در سرد مزاج‌ها مفید است.
  • بازکننده انسدادها و گرفتگی‌های بدن است.
  • سبب قبض طبع می شود.
  • برطرف‌کننده بادهای غلیظ و نفخ است.
  • مصرف اصولی و به شیوه مناسب زیره سیاه سبب تقویت معده، کبد، کلیه و روده ها می‎شود.
  • تا حدودی اشتها آور است.
  • برای رفع ویار خاک خوردن در زنان باردار مفید است.
  • مزمزه جوشانده زیره سیاه با آویشن برای تسکین درد دندان بکار می‌رود.
  • ادرار آور و مدر حیض است.
  • اگر با سرکه بسایند و بو کنند یا در بینی فتیله شود؛ خونریزی بینی را قطع می‌کند.

عوارض زیاده روی در مصرف زیره سیاه چیست؟

  • افزایش ترشح هورمون تیروئید
  • لاغری و زردی پوست
  • ایجاد حساسیت‌های پوستی (اگزما، کهیر)
  • آسیب رسی به ریه
  • در بعضی افراد باعث اسهال و در بعضی دیگر باعث یبوست می‎شود.

مصرف زیره سیاه به چه افرادی توصیه نمی‎شود؟

  • نوزادان و کودکان
  • زنان باردار و شیرده
  • بیماران مبتلا به امراض کلیوی
  • افراد مبتلا به ناراحتی‌های کبدی

مصلح زیره سیاه چیست؟

آویشن، عسل و کتیرا مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زیره سیاه هستند.

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن