خواص و مزاج زیره سبز در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- زیره سبز نسبت به زیره سیاه عموماً گرمی و خشکی کمتری دارد.
- از مهمترین و پرکاربردترین خواص زیره سبز، تحلیل بادها و کاهش نفخ است.
- مصرف آن در معده های ضعیف و افراد مبتلا به نفخ، آروغ و ترش مناسب است.
- قابض طبع است و برای کسانی که دارای رودههای رطوبی و سست و قارو قور شکم هستند مناسب است.
- مانع بالا آمدن بخارات سایر اعضا به مغز میشود.
- در اغلب افرادی که بواسطه نفخ و سنگینی معده دچار سردرد میشوند، مصرف زیره سبز برایشان مفید است.
- زیره سبز تنگی نفس را بهبود میبخشد.
- زیره سبز گرمکننده معده و تسکیندهنده درد آن است.
- اشتها آور است.
- مصرف متعادل آن همراه با غذا، مقوی بدن و چاق کننده آن است.
- مصرف زیاد آن بویژه در گرم مزاجها باعث تشدید لاغری میشود.
- در افرادی که بواسطه سردی و رطوبت معده هضم ناقص دارند و در نتیجه آن مواد خام در بدن تجمع کرده و چاق شدهاند، با مصرف زیره لاغر میشوند.
- باعث از بین رفتن کرم روده ها میشود. زیره این عمل را با گرم کردن معده و رفع رطوبات زائد آن انجام میدهد.
- زیره مصلح غذاهای نفاخ است.
- به چشم کشیدن آن باعث روشنایی چشم میشود.
توجه!!!!
عوارض زیاده روی در مصرف زیره سبز:
- سوزش سر دل
- کاهش مایع منی
- کاهش قند خون
- آسیب رسی به کلیه، کبد و ریه
- ایجاد آلرژی و حساسیتهای پوستی
- سقط جنین یا زایمان زودرس
مصرف زیاد زیره سبز برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
- افراد گرم مزاج، که در صورت مصرف، بهتر است در سرکه خیسانده شده و سپس مصرف شود.
- افراد دارای آلرژی
- افراد دیابتی
- زنان باردار و شیرده
- افراد مبتلا به امراض کلیوی یا ناراحتیهای کبدی
مصلح زیره سبز چیست؟
آویشن، عسل و کتیرا مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زیره سبز هستند و از میزان عوارض آن میکاهند.