خواص خوراکی‌هامیوه ها

خواص و مزاج بالنگ (اُترُج) در طب سنتی

تسکین حدت صفرا، جلوگیری از غلیان صفرا، تسکین تشنگی، رفع اسهال صفراوی و رفع زردی از خواص ضد صفرای بالنگ است.

در خصوص خواص و مزاج بالنگ (اُترُج) در طب سنتی آمده است که :

  • مزاج آن سرد و تر است.
  • دارای دو نوع است که نوع کوچک آن را ترنج و نوع بزرگ آن را بالنگ می‌گویند.
  • طبیعت پوست زرد آن، گرم و خشک است.
  • شحم آن یعنی گوشت آن که زیر پوست زرد آن است و شیرین مزه است – سرد و تر است.
  • مغز ترش آن سرد و خشک است.
  • سبب تصفیه خون می‌شود. بویژه صفرای زائد بدن را که موجب حالت تهوع و قی است را برطرف می‌کند.
  • تسکین حدت صفرا، جلوگیری از غلیان صفرا، تسکین تشنگی، رفع اسهال صفراوی و رفع زردی از خواص ضد صفرای بالنگ است.
  • ترش آن برای خفقان گرم و تقویت کبد و معده و تسکین حرارت درون مفید است.
  • پوست زرد آن برای تقویت قلب و مغز و کبد سرد و معده و احشای داخل شکم مفید است.
  • برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا بسیار منفعت دارد. برای این منظور مربای عسلی پوست بالنگ مناسب‎‌ترین روش مصرف آن است.
  • دم کرده پوست زرد خشک شده اُترُج، مسکن قی صفراوی و جویدن آن خوش بو کننده دهان است.
  • بالنگ پادزهر سموم حیوانی است.

عوارض مصرف زیاد بالنگ

  • مصرف فراوان بالنگ به مغز گرم مزاجان آسیب می زند.
  • در برخی افراد، موجب بروز حساسیت، خارش، کهیر و درماتیت می‎شود.

مصلح بالنگ چیست؟

عسل، بنفشه، شربت خشخاش و یا شربت انجیر مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج بالنگ (اُترُج) هستند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =

نوشته های مشابه

بستن