مزاج دوغ سرد و تر است و دارای خواص مفیدی به شرح زیر است:
- مصرف دوغ طبیعی با اندکی فلفل و نمک يا نعناع يا پونه برای کسانی که بین غذا دچار تشنگی میشوند، مناسب است.
- نوشیدن دوغ معتدل در قوام و مزه (نه بسیار رقیق یا غلیظ، و نه بسیار ترش یا شور) برای کاهش حرارت بدن در فصول گرم سال، رفع تشنگی، بیقراری، کمخوابی و جوشهای پوستی سودمند است.
- مصرف دوغ در گرم مزاجان موجب اعتدال مزاج و تقويت نيروی جنسی میشود.
- دوغ بخصوص همراه با برنج کته شده، چاق کننده است.
نکات قابل توجه در مصرف دوغ
- دوغ رقیق بیشتر رطوبتبخش است و دوغ غلیظ بیشتر سردیآور است.
- برای جلوگیری از بروز اختلال در گوارش غذا، بیش از یک لیوان دوغ مصرف نکنید.
- مصرف دوغ همراه با غذا ضرر چندانی ندارد اما به قدر رفع تشنگی مصرف شود، بهتر است.
- مصرف همزمان دوغ و گوشت منجر به تولید مواد هضم نشده در بدن میشود که در نتیحه رسوب این مواد بدن ضررهای فراوانی میبیند، بیشترین ضرر وارده به مفاصل مربوط است.
بهترین نوع دوغ چه نوع دوغی است؟
بهترين دوغ، دوغ تهیه شده از ماستِ تازه گاو است كه روغن آن را به طور كامل گرفته باشند.
مصلح دوغ چیست؟
اندکی فلفل، نمک، نعناع یا پونه مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج دوغ هستند.