- مصرف دوغ طبیعی با اندکی فلفل و نمک یا نعناع یا پونه برای کسانی که بین غذا دچار تشنگی میشوند، مناسب است.
- نوشیدن دوغ معتدل در قوام و مزه (نه بسیار رقیق یا غلیظ، و نه بسیار ترش یا شور) برای کاهش حرارت بدن در فصول گرم سال، رفع تشنگی، بیقراری، کمخوابی و جوشهای پوستی سودمند است.
- مصرف دوغ در گرم مزاجان موجب اعتدال مزاج و تقویت نیروی جنسی میشود.
- دوغ بخصوص همراه با برنج کته شده، چاق کننده است.
نکات قابل توجه در مصرف دوغ
- دوغ رقیق بیشتر رطوبتبخش است و دوغ غلیظ بیشتر سردیآور است.
- برای جلوگیری از بروز اختلال در گوارش غذا، بیش از یک لیوان دوغ مصرف نکنید.
- مصرف دوغ همراه با غذا ضرر چندانی ندارد اما به قدر رفع تشنگی مصرف شود، بهتر است.
- مصرف همزمان دوغ و گوشت منجر به تولید مواد هضم نشده در بدن میشود که در نتیحه رسوب این مواد بدن ضررهای فراوانی میبیند، بیشترین ضرر وارده به مفاصل مربوط است.