بررسی خواص و مزاج بالنگو در طب سنتی
خواص و مزاج بالنگو در طب سنتی این گونه بیان شده است:
- وقتی صحبت از بالنگو میشود مقصود تخم بالنگو است.
- مزاج آن گرم و تر است.
- تخم بالنگو مقوی قلب است و باعث کاهش تپش قلب و احساس سبکی در قفسه سینه میشود.
- در کاهش احساس وحشت و تحمل فشارهای روحی مفید است.
- سبب نرمی گلو و رفع خشونت آن میشود. برای این منظور تخم بالنگو را در آب جوش ریخته و اجازه بدهید مدتی دم بکشد. محلول لعابدار بدست آمده برای این منظور بسیار مفید است.
- تخم بالنگو لعابیت دارد، میتواند بعنوان یک داروی منشّف، مسخّن، و مقوّی جِرم معده در جذب و تحلیل رطوبات زاید معده و امعاء آنها مفید باشد.
مقایسه بالنگو معمولی و بالنگو شیرازی
- در بالنگوی شيرازى تخم درازتر، قوسى در يك طرف و در طرف ديگر يک لكه سفيد مشاهده میشود.
- تخم بالنگو از هر دو گونه را كه در آب بخيسانند مايع چسبناک كدر بیمزهاى حاصل میشود.
راه تشخیص بالنگو اصل
- بالنگوی اصل باید بوی بالنگو (ترنج) بدهد. (در قدیم بالنگبویه و بالنگ بو نیز به آن میگفتهاند).
مصلح بالنگو
- بهتر است جهت بهبود خواص و مزاج گرمی بالنگو؛ آن را به همراه عسل یا شکر مصرف کرد.