خواص و مزاج کره محلی
در طب سنتی، خواص و مزاج کره محلی به شرح زیر بیان گشته است:
- کره محلی گاو مزاج گرم و تر دارد.
- مصرف کره باعث تأمین رطوبت کافی برای بدن و جلوگیری از بروز یبوست میشود.
- کره محلی تازه و طبیعی برای تقویت اعصاب مؤثر است.
- مصرف کره برای صاف كردن صدا و رفع خشونت نای و حلق و بهبود سرفهی خشک مفيد است.
- خوردن كره با شكر و خشخاش فوق العاده چاق كننده میباشد.
- مصرف کرده یا ماليدن كره بر بدن موجب تغذيه بدن و رفع خشکی پوست میشود.
- کره به تقویت بدن و همچنین به تقویت مغز و اعصاب کمک میکند.
- کره همچنين موجب نرم شدن ورمها و باز شدن انسداد مجاری ميشود.
- پخته شدن جوش ها نیز از فواید مصرف کره محلی است.
- مصرف کره موجب تحلیل جوش و نضج بثورات میشود.
عوارض زیادهروی در مصرف کره محلی
زياده روی در مصرف كره سبب ضعف و سستی دهانهی معده شده، همچنين اشتها را كم میكند.
مصرف کره محلی در چه افرادی توصیه نمیشود؟
- مصرف کره محلی برای افراد کم اشتها، افراد دارای معدههای مرطوب و افراد مبتلا به سستی فم معده و ترش معده مناسب نیست.
- افراد چاق و یا با مزاج گرم و خشک نیز نباید در مصرف کره زیاده روی کنند.
مقایسه کره محلی با سایر لبنیات
چربی کره محلی نسبت به سرشیر و خامه بیشتر است و خوب است که همراه عسل و یا شکر مصرف گردد تا خواص و مزاج آن بهبود یابد و از شدت عوارض آن کاسته شود.