ادویه ها و چای های سنتیخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج نمک در طب سنتی

مهم‌ترین نقش نمک به عنوان یک ماده مزاج گرم، طعم دهی، اصلاح خوراکی‌ها و کاستن از سردی آن‌هاست

خواص و مزاج نمک در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • مهم‌ترین نقش نمک اصلاح خوراکی‌هاست. با افزودن مقداری کمی نمک به غذاها از مضرات آنها تا حد بسیار زیادی کاسته می‌شود.
  •  نمک طبیعی مضر نیست و وجود آن در برنامه غذایی کمبود بسیاری از ریز مغذی‌ها را جبران می‌کند.
  • نمک مصلح غذاهای سرد و نیکو کننده طعم غذا و سبزی‌ها و حبوبات گس، بی‌مزه و ترشی‌ها و گوشت و امثال آن است.
  • به منظور ماندگاری مواد غذایی از نمک استفاده‌های مختلفی می‌شود. مثلا نمک سود کردن ماهی و گوشت و …
  • برای برطرف کردن چرک و جلای دندان از آن در برخی پودرهای دهانشویه استفاده می‌شود.
  • نمک دفع کننده رطوبت لزج و باز کننده انسداد است
  • شفاف کننده پوست صورت بوده و اشتهاآور می‌باشد.
  • پاک کننده و شوینده معده از رطوبات و مواد زائد است (به همین منظور توصیه می‌شود قبل از غذا مقدار کمی نمک میل شود)
  • نمک به مقدار متعادل در برنامه غذایی بخصوص سرد مزاج‌ها مفید است و از غلبه سردی و بیماری‌های با سوء مزاج سرد پیشگیری می‎کند.
  • نمک به سبک شدن غذا و هضم بهتر آن نیز کمک می‌کند.
  • نمک به مقدار کم در غذا، معده را تقویت و سنگینی بعد از غذا را برطرف می‌کند.
  • نمک هم به صورت خوراکی و هم ضماد آن به همراه روغن زیتون در پیشگیری و رفع ورم‌ها (خصوصا ورم سرد) موثر است، این خاصیت بخصوص در خانم‌های باردار که در طول دروه بارداری به ورم نواحی مختلف بدن مبتلا می‌شوند مفید است.
  • نمک مسهل بلغم و سودای زائد بدن است.
  • نمک کرم‌های معده و روده را نابود می‌کند.
  • دفع کننده باد (ریح) از بدن است.
  • مزه مزه آن (بخصوص قبل از غذا) برای ثقویت لثه و رفع چرک دندان موثر است.
  • در شرایط پر استرس فقط ذره‌ ای نمک بخورید. مصرف مقدار ناچیز نمک در شرایط استرس‌ زا، با تاثیر روی فشار خون و اعصاب باعث ایجاد آرامش می‌ شود.

نکته مهم در انتخاب نمک

  • در انتخاب نمک باید دقت کرد نمک‌هایی که فرآیندهای شیمیایی به اسم یددار کردن روی آن انجام شده خواص نمک طبیعی را ندارند بلکه مضر نیز هستند.
  • هدف از ارائه نمک‌هایی که ابتدا به بهانه کمبود ید وارد چرخه غذایی شدند و سپس همین نمک‌های یددار سمی و مضر شناخته شدند، چیزی جز بد نام کردن و حذف نمک از برنامه غذایی نیست.

عوارض مصرف زیاد نمک

طبع گرم و خشک نمک و قدرت آن در تحلیل رطوبات و حرارت دادن به بدن باعث شده در کنار خواص بسیار زیاد، در صورت مصرف بیش از حد و غیر اصولی به بدن آسیب جدی برساند و برای مغز گرم مضر و عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:

  • بالا رفتن فشار خون
  • بروز آسیب و ناراحتی‎های معده
  • پوکی استخوان
  • آسم
  • نارسایی در عملکرد کلیه
  • ورم مچ پاها
  • تاریکی چشم و ضعف بینایی
  • تحلیل رطوبات طبیعی بدن
  • کاهش منی
  • انسداد، مشکلات پوستی، تولید سودا و لاغری

مصلح نمک و کاهنده عوارض آن چیست؟

روغن بادام، گوشت حیوان جوان فربه، آویشن، چربی‌ها و داروهای سرد و تر مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج نمک هستند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *