ادویه ها و چای های سنتیخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج نمک در طب سنتی

مهم‌ترین نقش نمک به عنوان یک ماده مزاج گرم، طعم دهی، اصلاح خوراکی‌ها و کاستن از سردی آن‌هاست

خواص و مزاج نمک در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • مهم‌ترین نقش نمک اصلاح خوراکی‌هاست. با افزودن مقداری کمی نمک به غذاها از مضرات آنها تا حد بسیار زیادی کاسته می‌شود.
  •  نمک طبیعی مضر نیست و وجود آن در برنامه غذایی کمبود بسیاری از ریز مغذی‌ها را جبران می‌کند.
  • نمک مصلح غذاهای سرد و نیکو کننده طعم غذا و سبزی‌ها و حبوبات گس، بی‌مزه و ترشی‌ها و گوشت و امثال آن است.
  • به منظور ماندگاری مواد غذایی از نمک استفاده‌های مختلفی می‌شود. مثلا نمک سود کردن ماهی و گوشت و …
  • برای برطرف کردن چرک و جلای دندان از آن در برخی پودرهای دهانشویه استفاده می‌شود.
  • نمک دفع کننده رطوبت لزج و باز کننده انسداد است
  • شفاف کننده پوست صورت بوده و اشتهاآور می‌باشد.
  • پاک کننده و شوینده معده از رطوبات و مواد زائد است (به همین منظور توصیه می‌شود قبل از غذا مقدار کمی نمک میل شود)
  • نمک به مقدار متعادل در برنامه غذایی بخصوص سرد مزاج‌ها مفید است و از غلبه سردی و بیماری‌های با سوء مزاج سرد پیشگیری می‎کند.
  • نمک به سبک شدن غذا و هضم بهتر آن نیز کمک می‌کند.
  • نمک به مقدار کم در غذا، معده را تقویت و سنگینی بعد از غذا را برطرف می‌کند.
  • نمک هم به صورت خوراکی و هم ضماد آن به همراه روغن زیتون در پیشگیری و رفع ورم‌ها (خصوصا ورم سرد) موثر است، این خاصیت بخصوص در خانم‌های باردار که در طول دروه بارداری به ورم نواحی مختلف بدن مبتلا می‌شوند مفید است.
  • نمک مسهل بلغم و سودای زائد بدن است.
  • نمک کرم‌های معده و روده را نابود می‌کند.
  • دفع کننده باد (ریح) از بدن است.
  • مزه مزه آن (بخصوص قبل از غذا) برای ثقویت لثه و رفع چرک دندان موثر است.
  • در شرایط پر استرس فقط ذره‌ ای نمک بخورید. مصرف مقدار ناچیز نمک در شرایط استرس‌ زا، با تاثیر روی فشار خون و اعصاب باعث ایجاد آرامش می‌ شود.

نکته مهم در انتخاب نمک

  • در انتخاب نمک باید دقت کرد نمک‌هایی که فرآیندهای شیمیایی به اسم یددار کردن روی آن انجام شده خواص نمک طبیعی را ندارند بلکه مضر نیز هستند.
  • هدف از ارائه نمک‌هایی که ابتدا به بهانه کمبود ید وارد چرخه غذایی شدند و سپس همین نمک‌های یددار سمی و مضر شناخته شدند، چیزی جز بد نام کردن و حذف نمک از برنامه غذایی نیست.

عوارض مصرف زیاد نمک

طبع گرم و خشک نمک و قدرت آن در تحلیل رطوبات و حرارت دادن به بدن باعث شده در کنار خواص بسیار زیاد، در صورت مصرف بیش از حد و غیر اصولی به بدن آسیب جدی برساند و برای مغز گرم مضر و عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:

  • بالا رفتن فشار خون
  • بروز آسیب و ناراحتی‎های معده
  • پوکی استخوان
  • آسم
  • نارسایی در عملکرد کلیه
  • ورم مچ پاها
  • تاریکی چشم و ضعف بینایی
  • تحلیل رطوبات طبیعی بدن
  • کاهش منی
  • انسداد، مشکلات پوستی، تولید سودا و لاغری

مصلح نمک و کاهنده عوارض آن چیست؟

روغن بادام، گوشت حیوان جوان فربه، آویشن، چربی‌ها و داروهای سرد و تر مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج نمک هستند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *