خواص خوراکی‌هاریشه ها

خواص و مزاج شلغم در طب سنتی

شلغم پخته برای سرماخوردگی و پیش‌گیری از آن گزینه مناسبی است

خواص و مزاج شلغم در طب سنتی، بدین قرار است:

  • مزاج آن گرم‌ و تر است.
  • شلغم پخته برای سرماخوردگی و دفع خلط سینه و همچنین پیشگیری از سرماخوردگی در کودکانی که زیاد سرما می‌خورند، مفید است. برای این منظور بهتر است با شروع فصل سرما مرتب به صورت پخته مصرف شود.
  • شلغم می‌تواند در نقش یک غذای کامل برای صبحانه یا مقدار کمتر آن به عنوان میان وعده مصرف شود.
  • برای نرم کردن سینه و رفع سرفه بسیار مفید است.
  • سبب تقویت بینایی، تقویت اشتها و تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی می‌شود.
  • شلغم ادرارآور است و در درمان سنگ کلیه و مثانه و سخت ادرار کردن مؤثر است.

مصرف زیاد شلغم برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • زیاده روی در مصرف آن برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.

 علت استفاده از مصلح شلغم و موارد آن

شلغم نفاخ است، بنابراین بهترین مصلح برای کم کردن عوارض و بهبود خواص و مزاج شلغم، مصرف آن همراه شکر سرخ، گلنگبین، سکنجبین، خردل، زیره، فلفل و سرکه است.

نکته مهم: باید دانست که برگ‌های شلغم هم مورد مصرف قرار می‌گیرند ولی نسبت به خود شلغم خواص و ارزش غذایی کمتری دارد.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن