خواص خوراکی‌هاریشه ها

خواص و مزاج پیاز در طب سنتی

پیاز برای مصارف روزانه و در پخت و پز مناسب است

بررسی خواص و مزاج پیاز در طب سنتی

خواص و مزاج پیاز در طب سنتی به شرح زیر می‌یاشد:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • پیاز کاملاً پخته شده غذائیت زیادی دارد و شکم را نرم می‌کند.
  • برای ضعف اعصاب مفید است.
  • سبب تقویت نیروی جنسی می‌شود (مخصوصا اگر با گوشت چرب مصرف شود).
  • پختن پیاز با دنبه برای سرماخوردگی، ناراحتی‌های سینه، دفع اخلاط لزج از ریه‌ها مفید است.
  • بوی بد بعضی گوشت‌ها، حبوبات و سبزیجات با سرخ کردن آن‌ها همراه پیاز از بین می‌رود.
  • خوردن پیاز (مخصوصاً در سفر) مشکلات ناشی از آلودگی و اختلاف آب‌ها را از بین می‌‌برد.
  • پیاز سرخ شده در روغن (پیاز داغ) تولید منی و میل جنسی را افزایش می‌دهد.
  • پیاز برای سردمزاجان چاق مفید است زیرا موجب باز شدن مجاری گوارشی و پاکسازی معده و ریه و دفع بیشتر ادرار می‌شود.

بهترین نوع پیاز

  • بهترین نوع آن، سفید و بزرگ و آبدار آن است.
  • هرچه تندی و تیزی پیاز، بیشتر و شکل آن کشیده تر باشد، گرمی و خشکی بیشتری در بدن پدید می آورد.
  • پیاز گرد سفید از پیاز کشیده‌ی سرخ، به اعتدال نزدیک‌تر است و برای مصارف روزانه و در پخت و پز مناسب‌تر است.
  • پیاز گرد سفید در هنگام پوست کندن و خرد کردن نیز سوزش چشم کمتری ایجاد می‌کند.

مضرات زیاده‌روی در مصرف پیاز

  •  سبب فراموشی و تولید کرم در دستگاه گوارش می‌شود.
  • تأثیرات نامطلوبی بر حافظه دارد.
  • در گرم مزاجان، باعث ایجاد باد غلیظ، تشنگی و سردرد می‌شود (مخصوصاً تازه‌ی آن)
  • زیاده‌روی در مصرف پیاز خام به دلیل بخارزا بودن آن، برای سلامت مغز و چشم مضر است.

نکته مهم: پرهیز از غذاهای گرم که تولیدکننده صفرا هستند مانند پیاز برای جوانان لازم است.

چه مواردی باعث کاهش عوارض و ضررهای پیاز می‌گردد؟

  • شستن آن با آب و نمک و خوردن آن با سرکه (مصلح پیاز) که باعث افزایش خواص و مزاج گرمی آن می‌شود.
  • مصرف آب انار بعد از خوردن پیاز که موجب کاهش ضرر آن می‌شود.
  • جویدن باقلا، مغز گردو، نان برشته و جعفری بعد از پیاز که باعث از بین رفتن بوی بد آن می‌شود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام،

    در باره ى پیاز نوشته اید:
    “مضرات زیاده‌روی در مصرف پیاز
    سبب فراموشی و تولید کرم در دستگاه گوارش می‌شود.”
    به خودى خود میتواند کرم ایجاد کند؟ چطور؟
    یا منظور این است که کرم در روده ى فرد وجود داشته و حالا زیاده روى در مصرف پیاز خام فعالیت اش را تشدید کرده؟

    متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: