یکی از مواد غذایی که در سالهای اخیر در بین خانوادهها، خصوصاً ورزشکاران و افراد دارای رژیم، طرفداران زیادی پیدا کرده است کره بادام زمینی میباشد. این نوع کره به خاطر طعم خوب و خاص آن مورد استقبال قرار گرفته و بسیاری از خانوادهها از این خوراکی در وعده صبحانه خود استفاده میکنند. حالا در این پست میخواهیم درباره خواص کره بادام زمینی اطلاعات بیشتری بدست آوریم.
معرفی کره بادام زمینی
کره بادام زمینی، همان بادام زمینی آسیاب شده است با خواص باورنکردنی و البته پرکالری (حدود 90 کالری و 16 گرم چربی در هر 2قاشق غذاخوری)!!! هضم سختی دارد و سیری طولانی مدت ایجاد میکند و در معدههای ضعیف بیش از یک قاشق مرباخوری، توصیه نشده است.
خواص باورنکردنی کره بادام زمینی
از خواص بی نظیر این کره؛ میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- آنتی اکسیدان فراوان دارد.
- رزوراسترول معروف را داراست که در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، پیشرو است.
- فیتوسترول دارد که با چربی بد مقابله کرده و تن شما را از شر آن آسوده میسازد.
- و پروتئین ارزشمندی دارد، در هر 100 گرم آن بیش از 25 گرم پروتئین وجود دارد و اگر قبل فعالیت بدنی یک ق.غ از آن را میل کنید به تقویت بافت عضلات شما کمک میکند.
- جزء چاق کنندهها به حساب میآید.
- دو قاشق غذاخوری آن حدود 90 کالری دارد و علاوه بر پروتئین گیاهی، مقادیری مس، منیزیم، فسفر، پتاسیم را نیز مهمان تن عزیز شما خواهد نمود.
چربی خوب، پروتئین خوب، ریزمغذیهای خوب! نوع بدون شکر و نمک آن را انتخاب نمایید و با انتخاب درست خود سالم زندگی کنید!
میزان و نحوه مصرف کره بادام زمینی
- برخی کره بادام زمینی را بر روی نان تست مالیده و به عنوان صبحانه میل میکنند
- برخی در خمیر کیک و کلوچه و نان از آن استفاده میکنند
- افراد ورزشکار و رژیمی هم به توصیه ما اینبار مقداری کره بادام را بر روی سیب درختی مالیده و میل کنند!
برای این که هم از خواص باورکردنی آن بهره مند شوید و هم اعتدال در مصرف آن داشته و متحمل عوارض زیاده روی در مصرف نشوید، هفتهای دوبار و هربار یک قاشق مرباخوری را بسنده کنید!
اما اگر معده ضعیفی دارید و تحرک ندارید، خوب است از خوردن آن صرفنظر نمایید یا گاهی به یک قاشق مرباخوری بسنده نمایید!
شرایط نگهداری
یادتان نرود که کره بادامزمینی طبیعی را میتوان برای یک یا دو هفته در هوای آزاد و دو ماه در یخچال نگه داشت.
احتیاط در مصرف کره بادام زمینی
افراد زیر بهتر است از مصرف کره بادام صرفنظر نموده یا نهایت در مصرف آن احتیاط نمایند:
- افراد دارای معده های ضعیف
- افراد دارای آلرژی و حساسیت به بادام زمینی
- کودکان زیر دو سال
- افراد مستعد ابتلا به سنگ کلیه و مثانه
تهیه یک فنجان کره بادام زمینی خانگی
هنگام تهیه این کره، صبر و داشتن یک میکسر یا غذاساز باکیفیت و قوی مهم ترین اصل است. شاید در ابتدا این طور به نظر آید که کل بادامها هرگز به کرهای خامه ای تبدیل نمیشوند، اما این اتفاق به زودی خواهد افتاد پس بهتر است تسلیم نشوید.
روش اول
- بادام زمینی خام و مرغوب تهیه کنید و خودتان در منزل بو دهید. بادام گرم راحت تر خمیر میشود و طعم بادام تازه آن بسیار بیشتر از بادام بو داده شده ایست که میخرید.
- پوست سه فنجان بادام زمینی را جدا نموده و در تابه و بر روی اجاق گاز کمی تف دهید یا در فر به مدت 10 دقیقه بو دهید!
- سپس بادام زمینی را در گوشه ای بگذارید تا خنک شوند تا حدی که فقط اندکی گرم باشند!
- بادام زمینی را در یک مخلوط کن پر سرعت یا یک دستگاه غذاساز خانگی بریزید و تا زمانی که کاملا به صورت خامه ای در نیامده و روغن نینداخته، ناامید نشوید.
- یک یا دوبار، کمی مکث کنید تا بتوانید بادام زمینی چسبیده به دیواره های غذاساز را با کاردک جدا کنید و به موتور غذاساز فشار وارد نشود.
- اگر در طول مخلوط کردن، بادام زمینی شما بیش از حد داغ شد، دستگاه را خاموش کنید و بگذارید مخلوطتتان چند دقیقه خنک شود.
- هنگامی که کره بادام شکل صاف و یکدست و خامه ای به خود گرفت و روغن انداخت (البته طول می کشد!) شما میتوانید هر نوع افزودنی مورد نظر خود را به مخلوطتتان اضافه کنید.میتوانید چیزی هم اضافه نکنید.
- من شخصاً برای یک کیلو بادام، 3 قاشق غذاخوری عسل و دو تا سه قاشق غذاخوری روغن کنجد اضافه میکنم.
روش دوم
این روش از خانم دکتر پارسا میباشد:
- 500 گرم بادام زمینی پوست کنده را با مقداری آب مخلوط کنید و بجوشانید تا کمی پخته شود (ولی له نشود)
- سپس 400 گرم روغن نارگیل را به آن اضافه نمایید و در داخل مخلوط کن برقی بریزید تا کاملاً به صورت کره درآید.
- سپس کمی نمک به آن اضافه نمایید.
- کره فوق را میتوان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه کرد فقط کافیست به جای روغن نارگیل، آب اضافه کنید!
تذکر مهم
اگر میخواهید کره بادام زمینی بخرید، دقت کنید که تازه و از مکان یا برند معتبر و مطمئنی باشد، زیرا در بعضی موارد، بادام زمینی و یا کره آن بر اثرعدم دقت در تولید و عدم استفاده از بادام زمینی مرغوب، آلوده به قارچ سمی افلاتوکسین میشود که سرطانزاست و باعث سرطان کبد میشود.
منبع:
- تیم محتوایی طبایع
- با سپاس از خانم دکتر الهام اختری و خانم دکتر الهام پارسا