خوردن و آشامیدنزیبایی و تناسب اندام

خوردن سالاد باعث لاغری نمی‌شود!

نظر متخصصین طب سنتی در مورد خوردن سالاد

سرد شدن معده با خوردن سالاد

دکتر فاطمه نجات بخش: در رژیم‌های لاغری ممکن است افراد با خوردن سالاد به دلیل این که غذای کمتری دریافت می‌کنند، وزن کم کنند اما بعد از مدتی کاهش وزنشان متوقف شده و یا حتی با همان غذای کم و سالاد شروع به افزایش وزن می‌کنند. علت این امر بروز سردی و رطوبت ناشی از سالاد در معده و کبد است.

  • با سرد شدن معده و کبد، فرآیند هضم به خوبی انجام نشده و مواد خام روانه رگ ها شده و به مرور در بدن تجمع می‌کنند. به این افراد توصیه می‌شود سالادی با ترکیبات گرم استفاده کنند یعنی سالاد را از جعفری، آویشن، گل محمدی، هویچ رنده شده، جوانه گندم و کرفس تهیه کنند. می‌توانند سالاد را با چند قطره آبلیمو یا آب نارنج و چند قاشق روغن زیتون میل نمایند.

تاثیر مزاج بر نقش لاغرکننده سالاد

دکتر سید مهدی میرغضنفری: از دیدگاه طب سنتی استفاده از سالاد سبزیجات تازه و کاهو برای کاهش وزن توصیه می شود ولی نه برای همه با هر مزاجی، بیشتر انواع سالادها دارای مزاج سرد و تر هستند، بخصوص سالادهای کاهو و سالاد شیرازی که معمولا مصرف آن به همراه آبغوره و آبلیمو بیشتر مرسوم است و از آنجا که انواع چاقی از دیدگاه طب سنتی به دو دسته چاقی مربوط به افراد با مزاج سرد و تر و چاقی در افراد گرم و تر تقسیم می شود، مصرف زیاد سالاد می تواند برای مزاج سرد و تر مضر باشد.

  • در افراد گرم مزاج مصرف سالاد منجر به تعدیل مزاج و کمک به کاهش وزن می شود و اگر در مصرف آن زیاده روی نشود عارضه خاصی ندارد، اما به مزاج های سرد و تر که اغلب دچار پف آلودگی هستند مصرف زیاد سالاد را توصیه نمی کنیم، چون سالاد می تواند باعث افزایش رطوبت و سردی بدن شده و مشکلات جدیدی برای فرد ایجاد کند.

حضور سالاد در سفره های ایرانی بواسطه فرهنگ غلط غربی

دکتر محمد عسکر فراشاه: یکی دیگر از باورهای غلط طبی مصرف زیاد سالاد جهت کاهش اشتها و کاهش وزن می باشد که نه تنها اینگونه نیست بلکه باعث ضعف هضم و بروز مشکلات گوارشی نظیر نفخ و ترش کردن می گردد. در حقیقت امروزه سالادها که از فرهنگ غربی وارد سفره های ایرانی شده یکی از مشکلات سفره ایرانی امروز محسوب می شود که مصرف مداوم و زیاد آنها همراه غذا مشکلات متعدد گوارشی وعصبی را به دنبال دارد.

  • باید توجه داشت که مصرف حجم زیاد سالادها در ابتدا با پرکردن حجمی از معده تاحدی اشتهای فرد را کاهش دهد ولی چون اکثر ترکیبات سالادها ترکیبات سردی نظیر گوجه فرنگی، خیار سبز و کاهو هستند پس از مدتی کوتاهی باعث ضعف هضم و ضعف بدن می گردد و با ایجاد اشتهای کاذب مجددا ً فرد به خوردن غذا رغبت بیشتری می یابد و باعث چاقی فرد می گردد، علاوه بر این اضافه نمودن مقادیر زیادی سس به این سالادها ضرر مصرف همزمان آنها با غذاها را دوچندان می کند. در روزهای سرد سال از خوردن خیارسبز و گوجه فرنگی دست بکشید. این میوه های سرد تابستانی در مزاج سرد در فصل سرما باعث بروز مشکلات گوارشی، عصبی و درد مفاصل می شود.

منع مصرف مداوم سالاد

دکتر ناصر رضایی پور: مصرف مداوم سالاد و کاهو برای لاغری مضر است. هر یک از اعضای بدن نیز مزاج خاص خود را دارند، مثلاً قلب، گرم و خشک است؛ استخوان، سردترین عضو بدن و چربی مرطوب‌ترین عضو بدن است. ‌بسیاری از افراد، برای لاغر شدن از رژیم‌های کم‌کالری مانند سالاد گوجه و خیار یا کاهو استفاده می‌کنند یا مثلاً آب بسیار زیادی می‌نوشند؛ این افراد، ابتدا وزنشان به‌سرعت کم می‌شود؛ مثلاً در هفته اول ۲ کیلو کم می‌کنند. ولی خیلی‌ زود به جایی می‌رسند که وزنشان ثابت می‌ماند و تغییری نمی‌کند.

  • باید دانست که مصرف مداوم خیار، کاهو، گوجه و نظیر اینها، موجب افزایش رطوبت بدن می‌شود که در قالب بافت چربی، که گفتیم طبیعت آن سرد و تر است، در بدن ذخیره می‌شود. پس اقدام به رژیم‌های لاغری بدون در نظر گرفتن مزاج و شرایط پایه‌ای بدن افراد، می‌تواند موجب عوارض جدی شود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن