نویسندگان | روشنك مكبری نژاد, مریم بهمن, پانته آ شیرویه |
چکیده | مقدمه: انسان برای تامین و جایگزینی انرژی نیاز به مصرف غذای روزانه دارد . تغذیه صحیح نقش مهمی در سلامت روحی و جسمی دارد . برای این منظور ، لازم است که در مصرف غذا دستورات خاصی رعایت شود . در منابع طب سنتی ایران علاوه بر نوع ماده غذایی ، در مورد چگونگی غذا خوردن ، اوقات مصرف غذا و …. نیز آداب و شرایط خاصی بیان شده است . هدف از این مطالعه ، بررسی اهمیت زمان بندی در تغذیه از دیدگاه طب سنتی ایران است. موادو روشها : مطالعه حاضر بررسی مروری با استفاده از تعدادی از منابع طب سنتی ایران در مورد زمان غذا خوردن می باشد . مطالب ابتدا از متون طب سنتی ایران استخراج و سپس تفکیک و طبقه بندی شد. یافته ها : طبق منابع طب سنتی با ایجاد اشتهای صادق باید غذا خورده شود، چون غذا خوردن قبل از آن و نیز تاخیر غذا در زمان ایجاد اشتها موجب فساد هضم میشود. طول مدت غذا خوردن نیز باید معتدل باشد. زمان خوردن غذا بر حسب فصول مختلف ، سن و عادت افراد متفاوت است . نتیجه گیری : با توجه به اهمیت تغذیه در سلامت انسان ، برای تامین نیازهای روزانه ، مواد غذایی باید با دستورات مشخصی مصرف شود. درمنابع طب سنتی ایران توصیه های فراوانی در مورد زمان غذا خوردن وجود دارد. امید که با رعایت این دستورات گامی در جهت سلامت بیشتر جامعه برداشته شود. |
لینک دانلود مقاله | اهمیت زمان بندی در تغذیه از دیدگاه طب سنتی ایران |
عنوان نشریه | طب و تزکیه ، تابستان 1394 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...