از دیدگاه حکما و طب سنتی پوست یک اندام دفعی میباشد که دارای روزنههایی جهت دفع موادی رقیق، مانند عرق میباشد. همچنین علم نوین امروزی نیز این را میداند که بطور مثال عرق و چرک از طریق پوست دفع میگردد، اما آن مادهای که میخواهد از راه پوست دفع گردد باید به قوام عرق برسد و غلظت خود را از دست بدهد و مانند عرق رقیق گردد تا بتواند از منافذ پوستی خارج گردد.
جوش و محتویات داخلی جوش یک ماده غلیظ است، این ماده به سمت پوست میآید و میل به خارج شدن از پوست را دارد اما بین لایههای پوستی گیر میکند. در این نوشته چند ماسک طبیعی و فوق العاده برای پوست به شما پیشنهاد می کنیم.
پوست سالم میبایست دارای چندین ویژگی باشد. میبایست شفافیت و روشنی کافی داشته باشد. میبایست باز بودن منافذ آن در حد طبیعی و نرمال باشد. میبایست عاری از هرگونه ورم (جوش، تاول و یا انواع زوائد برآمده) باشد. پوست زیبا میبایست عاری از هرگونه لک باشد. رطوبت کافی داشته باشد و سلولهای آن قدرت ترمیم و بازسازی زیادی داشته باشند.
1. ماسک گلاب
یکی از سادهترین و در دسترسترین این ماسکها اسپری گلاب است. گلاب منافذ پوستی را میبندد، از شل بودن و افتادگی پوست جلوگیری میکند و هم اینکه نمیگذارد پوست دچار جوش گردد. اسپری گلاب از آن جهت که گلاب قابض است برای درمان منافذ باز پوستی نیز بسیار کارا میباشد.
2. ماسک شوید و بابونه
از دیگر ماسکهای کارا و قابل توصیه برای پوستهای جوشدار میتوان به ماسک شوید و بابونه اشاره کرد. جهت تهیه این ماسک یک قاشق غذاخوری از شوید و بابونه را در یک لیوان آب دم کنید و بعد این را صاف کرده و روزی دو سه بار پوست را با این مایع شستشو دهد. این ماسک بیشتر برای جوشهای سرسفید و سرسیاهی که هنوز عمیق و فراگیر بر روی سطح پوست نشدهاند، توصیه میگردد.
3. ماسک آرد گندم و سکنجبین
ضماد آرد گندم و سکنجبین دیگر توصیه ما برای پوست های جوش دار میباشد. جهت تهیه این ماسک قطره قطره سنکنجبین (در صورت نبودن سکنجبین از سرکه میتوان استفاده کرد اما سرکه را میبایست با آب مخلوط کرده چون ضماد با سرکه خالص بسیار تند و تیز میشود) را بر روی پودر آرد گندم اضافه کرده تا حدی که به قوام ماسک برسد. این ماسک را میتوان برای پوستی استفاده کرد که خیلی التهاب ندارد.
4. ماسک حنا
اگر پوست شما دارای التهاب میباشد یک توصیه ساده این است که حنای بیرنگ را تهیه کرده و به آن روغن زیتون را قطره قطره اضافه کرده تا به قوام ماسک برسد و این را بر روی نواحی دارای جوشهای قرمز رنگ بگذارند.
5. ماسک آرد جو
آرد جو دوسر کمی سوزاننده و فوق العاده تمیز کننده است. برای استفاده از آرد جو دوسر، مقداری از آن را کف دست خود بریزید و با کمی آب آن را به صورت خمیری نرم آماده کنید. با این خمیر، پوست را به آرامی ماساژ داده و بعد آن را بشویید.
یک پیشنهاد عالی دیگر برای استفاده از مزایای آرد جو دوسر مخلوط کردن آن با پوست پرتقال است. برای اینکار، در فصلی که پرتقال میل می کنید، پوست آن در محل مناسبی خشک کنید. پوست پرتقال به راحتی در معرض آفتاب، کنار پنجره، روی بخاری یا اجاق کم شعله خشک می شود.
این پوست ها را می توانید در تمام طول سال نگه دارید. برای تهیه یک ترکیب تمیز کننده عالی، مقداری از پوست پرتقال خشک شده را در آسیاب ریخته و آن را پودر کنید.بهتر است آن را الک کنید تا خمیری یکدست و نرم تر داشته باشید؛ حالا این پودر را را با کمی آرد جو دوسر ترکیب کرده و طبق روش بالا از آن استفاده کنید.
توجه
توصیه کلی در استفاده از ماسکها این است که جهت جلوگیری از بروز هرگونه آلرژی پوستی بهتر است پیش از استفاده از ماسکها افراد آنها را بر روی پوست نواحی دست و بازوی خود تست کنند.