مزاج‌شناسی

توصیه های طب سنتی به گرم مزاجان در سفر اربعین

توصیه هایی جهت حفظ سلامتی زائران گرم مزاج در سفر و پیاده روی اربعین

چون زائران در سفر اربعین ، قصد عزیمت به کشور عراق با اقلیم گرم و خشک را دارند، علاوه بر تدابیر سفر، باید اقلیم جدید و وضعیت خاصی را که در آن قرار می‌گیرند نیز در نظر بگیرند. علاوه بر این، در این سفر رعایت موارد مربوط به مزاج نیز بسیار مهم است.

همانطور که گفته شد، با توجه به این که اقلیم عراق گرم و خشک است، این سفر بیشتر برای افراد گرم مزاج خصوصاٌ مزاج گرم و خشک دشوار خواهد بود و جهت مصون ماندن در برابر بیماری‌ها و غلبه خلط صفرا، بایستی تدابیر زیر را به کار ببندند:

توصیه های طب سنتی به گرم مزاجان در سفر اربعین

اگر مزاجی با پایه گرم دارید از کم آبی در بدن خود جلوگیری کنید.

  • پس سعی کنید آب کافی همیشه به همراه داشته باشید.
  • تخم شربتی و خاکشی اگر به آب اضافه شود اثرش بهتر است.
  • از خاکشی و برگ آلوی خیسانده استفاده کنید و از روغن های سرد مانند بنفشه استفاده نمایید.
  • غذاهای این سفر معمولا خشکند مانند کباب و غذاهای سرخ شده که این ها شرایط را برای گرم مزاجان و خشک مزاجان بدتر می کنند.
  • اگر برایتان مقدور بود غذاهای رطوبت دار مانند سوپ بخورید که بدنتان کمتر دچار گرمی زیاد و تب شود.
  • اگر دچار تب شدید و احساس کردید بدنتان دچار گرمای زیاد شده، از خیسانده انجیر و آلو بخارا استفاده کنید و قوی تر از آن خیسانده تمبر هندی است.
  • اگر گرما بسیار بالا بود شربت بنفشه بهترین راه است.
  • استفاده از جو بهتر از حبوبات است.
  •  روغن گل سرخ و روغن بنفشه خاصیت ضد افتاب بودن هم دارد و به شما کمک بیشتری خواهد کرد.
  • خواب کافی اول شب تا سحر و چرت کوتاه میانه روزبخصوص برای گرم مزاجان مناسب است.
  • از آفتاب شدید که به سر برهنه بتابد، بپرهیزید چون می‌تواند منجر به خشکی پوست سر، مو، بی‌خوابی، عصبانیت، گرمازدگی، عطش و بی‌اشتهایی شود.
  • از گرمی‌ها و شرایطی که گرمی مزاج را بالا می‌برد، پرهیز کنید.
  • باید غذاهای قابل هضم خورده و تعداد وعده‌هایتان بیشتر، اما در حجم کم باشد.
  •  اعراب در غذاها از روغن زیاد استفاده می‌کنند به طوری که ماده غذایی در روغن غوطه‌ور می‌شود و هضم آن را سخت می‌کند.
  • مثلا فلافل سنگین و تند است و صفرا را بالا می‌برد و موجب بی‌خوابی و خارش پوست می‌شود و مصرف آن برای گرم مزاجان مناسب نیست.
  • غذاهای مانده و سخت هضم و سنگین یا دارای عدس و بادمجان را کمتر بخورید چون سبب گرفتگی عضلات و بی‌خوابی می‌شود.
  • حتما از غذاهای تازه و گرم مصرف کنید و غذا را برای وعده بعدی نگه ندارید.
  • پاشیدن پودر لیمو عمانی روی غذاهای گرم و سنگین پیشنهاد می‌شود، چون به مهار تولید صفرای مازاد و حرارت زائد بخصوص در مزاج‌های گرم کمک می‌کند.
  • همچنین اگر غذا سنگین بود یا حرارت بدن بالا رفت می‌توانید از سرکه و سماق هم استفاده کنید.
  • از مصرف زیاد خرما بپرهیزید، چون خرما با تولید اخلاط زیادی همچون صفرا و سودا شما را دچار آلرژی، خشکی و جوش‌های پوستی و حرارت و گرمی خون می‌کند.
  • از مصرف چای زیاد حتی اگر رقیق باشد اجتناب کنید، چون مدر بوده و خشکی مزاج را تحریک می‌کند.
  • اگر مقداری سکنجبین همراه داشته باشید عالی است. این نوشیدنی برای همه مزاج‌ها بخصوص گرم مزاجان مفید است.
  • فهرست اقلامی که توصیه می‌شود در این سفر چند روزه به میزان نیاز با خود همراه داشته باشید به این شرح است:خوردنی‌های با مزاج سرد شامل آلو بخارا، برگه زردآلو و هلو، میوه تمرهندی تازه ملس، سماق، سنجد، سکنجبین ملس، سرکه، گل پنیرک و بنفشه خشک، تخم خرفه و اسفرزه و روغن‌های موضعی توصیه شده مثل روغن بادام، بابونه، بنفشه و میخک از این جمله‌اند.

منبع: برگرفته از توصیه های دکتر امیر محمد جلادت و دکتر مهدی میرغضنفری

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن