طب سوزنی یا سوزندرمانی با قدمتی پنج هزار ساله، مهمترین شاخه طب سنتی چینی است که البته به استناد متون پزشکی غربی رگههایی از آن، در کشور ایران یافت میشود. چنانچه ابن سینا در درمان برخی از بیماریها از نقاط این طب، بهره میبرده است.
مثلاً در درمان سیاتیک ابن سینا از نقاط طبسوزنی گوش استفاده میکرده است. فرو بردن سوزنها به نقاط خاصی از بدن که گذرگاه انرژی هستند، باعث تسکین درد یا درمان مشکل خاصی از بیمار میشود.
سازمان بهداشت جهانی و مؤسسه ملی سلامت آمریکا نام بیش از سی بیماری را در زمره موارد حیطه درمان توسط طب سوزنی، اعلام کرده است. انجمن طبسوزنی انگلیس، پس از بررسیهای علمی اعلام کرد این روش در صورتی که توسط پزشکان آموزش دیده در دورههای استاندارد انجام شود، بسیار ایمن و فاقد هرگونه عارضه جدی است.
آیا در طب سوزنی بیمار درد احساس می کند؟
سوزن های طب سوزنی بسیار نازک هستند و هنگامی که وارد بدن می شوند، یا اصلا درد ندارند و یا درد خیلی کمی را ایجاد می کنند.
به هر حال وارد کردن سوزن به بدن ممکن است کمی درد داشته باشد.
اگر از درد ناشی لز طب سوزنی می ترسید، پیشنهاد ما ماساژدرمانی است.
در ماساژ درمانی در همان محل هایی که در طب سوزنی، سوزن به آنها وارد می شود و گذر گاه انرژی در بدن است، فشار وارد می شود.
پس می توان ماساژ و مشت و مال ایرانی را از بهتر ین جایگزین های طب سورنی دانست.
چه موقع از طب سوزنی استفاده کنیم؟
از آنجاکه این روش، ندرتا دارای عوارض جانبی میباشد، یک جایگزین مناسب برای داروهای ضددرد و استروئیدی است. این طب میتواند به عنوان کاملکننده دارو همراه با دیگر درمانها استفاده شود. اگر بیماری خاصی دارید، بهتر است قبل از رفتن به مراکز مجاز، با پزشک خود صحبت کنید.
برای انجام طب سوزنی نزد چه کسی برویم؟
فردی که در مورد طب سوزنی، آموزش دیده و تحصیل کرده است، می تواند فرد مناسبی برای انجام دادن این روش باشد. پس از مراجعه به مرکز مجاز، باید مطمئن شوید از سوزنهای استریل استفاده میکنند و بعد از هر بار استفاده، سوزنهای مورد استفاده را دور می اندازند.
مخاطرات طب سوزنی
چنانچه شما برای شروع درمان نزد یک پزشک متخصص بروید، خطرات استفاده از این روش درمانی بسیار کم است. اما لازم است از برخی خطرات و عوارض جانبی احتمالی آن نیز آگاه باشید:
- درد، خونریزی یا کبودی در بخشهای سوزن خورده
- صدمه به اعضای داخلی همچون ریه (در صورتی که سوزن با فشار و به صورت عمیق وارد شود)
- بیماریهای عفونی مانند هپاتیت و ایدز (در صورت استفاده از سوزنهای آلوده و استفاده شده)
- بدن هر فرد، برای درمان، به نوع خاصی از این درمان، پاسخ مثبت می دهد. اما شرایطی وجود دارد که ممکن است عوارض را در بعضی افراد افزایش دهد:
- چنانچه از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنید، ممکن است کبودی بیشتری داشته باشید و حتی دچار خونریزی شوید.
- در برخی از انواع این طب، پالس های خفیف الکتریکی از طریق سوزن به بدن منتقل میشود که ممکن است در عملکرد قلب برخی افراد که از ضربانساز استفاده میکنند، تداخل و اشکال ایجاد کند.
- زایمان زودرس، عارضهای است که در اثر تحریکات برخی از انواع این روش، بر خانمهای باردار ظاهر شده است.