یکی از سالادهای معروف و خوشمزه که در بین ایرانیان نیز از محبوبت خاصی برخوردار است سالاد اندونزی یا اندونزیایی «گادو گادو» (به انگلیسی: gado-gado) است. گادو گادو به عنوان یکی از پنج غذای ملی اندونزی معرفی شده است. چهار غذای دیگر سوتو، ساتای، ناسی گورنگ و رندانگ هستند.
سالاد اندونزیایی از ترکیب مواد غذایی متنوعی تشکیل شده است و میتواند در تأمین مواد مورد نیاز بدن مفید باشد. در این مطلب قصد داریم تا دستور تهیه انواع این سالاد خوشمزه را برای شما آموزش دهیم.
دستور 1:
مواد لازم:
- ذرت: 1 پیمانه.
- نخود فرنگی: 1 پیمانه.
- برنج.
- کرفس.
- خیار.
- کاهو.
- هویج.
- فلفل دلمه ای.
- کلم قرمز و کلم برگ و بروکلی.
- تره فرنگی.
- خیار شور.
- آب لیمو تازه.
- نمک و فلفل سیاه.
- کالباس، مرغ، ماهی یا تن ماهی یا تخم مرغ.
- سسهایی مانند سس کفیر لبنانی، سس هریس، سس تمر هندی، سس ماست یونانی و سس زنجبیل.
طرز تهیه:
ذرت و نخود فرنگی را یک شب قبل از تهیه، خیس کنید تا نرم شوند. سپس آن ها را با آب جوش بپزید. (البته میتوانید از کنسرو ذرت و نخودفرنگی نیز استفاده کنید). سبزیجات تازه را شسته و خرد کنید. میتوانید از کرفس، خیار، فلفل دلمهای، کلم، پیاز سبز، جعفری، تره و سبزیجات دیگر استفاده کنید. در صورت استفاده از هویج، آن ها را با رنده درشت، رنده کنید.
اگر از تخممرغ می خواهید استفاده کنید آن ها را آب پز کنید.
اگر از کالباس می خواهید استفاده کنید، کالباسها را در یک ماهیتابه به همراه روغن زیتون سرخ کنید و به مواد اضافه نمایید.
اگر از مرغ می خواهید استفاده کنید، میتوانید مرغ را ریش ریش کرده، یا میتوانید مرغ را گریل کرده و به صورت مکعبی خرد کنید و داخل سالاد بریزید.
برای تهیه سس سالاد اندونزی میتوانید 2 قاشق غذاخوری سس کفیر لبنانی، 2 قاشق غذاخوری سس هریس، 1 قاشق غذاخوری سس تمر هندی، 1/2 قاشق غذاخوری سس زنجبیل، 1/2 فنجان سس سویا، 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون و 1 قاشق غذاخوری آب لیمو ترش را با هم مخلوط کنید..
می توانید از سس های مختلف دیگری مانند سس سویا، سس فلفل قرمز، سس هویج، سس آلوچه نیز استفاده کنید، و اگر رژیم هستید می توانید به جای سس های پر کالری از ماست کم چرب و روغن زیتون استفاده کنید
تمام مواد و محتویات سالاد اندونزی را باهم مخلوط کرده و در ظرف سرو قرار دهید. سالاد را در یخچال به مدت 1 ساعت قرار دهید تا خنک شود و مواد طعم بگیرند.
در کل، می توانید با ایجاد تغییرات کوچک در دستور پخت سالاد اندونزیایی، طعم و ارزش غذایی آن را بهبود بخشید و نوآوری های خود را در این غذای خوشمزه ارائه دهید.
دستور 2:
مواد لازم:
- کلم سفید ۲ پیمانه.
- کلم قرمز ۲ پیمانه.
- ژامبون گوشت یا مرغ نصف پیمانه.
- ذرت شیرین نصف پیمانه.
- نخودفرنگی نصف پیمانه.
- خیارشور نصف پیمانه.
- هویج متوسط۲ تا ۳ عدد.
- سس مایونز ۴ قاشق غذاخوری.
- ماست چکیده ۴ قاشق غذاخوری.
- آبلیمو۳ قاشق غذاخوری.
- روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری.
- شکرنصف قاشق غذاخوری.
- آویشن.
- نمک و فلفل سیاه.
- کشمش پلویی.
طرز تهیه:
کلمهای سفید و قرمز و همچنین هویجهای پوستکنده را به صورت خلالی خیلی نازک خرد کنید. می توانید از هویج های بخارپز شده نیز استفاده کنید. ژامبونها و خیارشورها را هم به صورت نگینی خرد کنید.
اگر از کنسرو آماده ذرت و نخودفرنگی استفاده میکنید، آنها را آبکش کنید. در غیر این صورت، ذرت و نخودفرنگی را در یک قابلمه به همراه آب و نمک ریخته و اجازه بدهید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزند، سپس آنها را آبکش کنید و بگذارید کمی سرد شوند.
کشمش پلویی را به مدت ۲۰ دقیقه در آب ولرم بگذارید تا نرم شده و از حالت خشکی و سفتی خارج شود. سپس، آب کشمشها را با دست بگیرید و آنها را به سالاد اندونزی اضافه کنید.
برای تهیه سس سالاد اندونزی، در یک ظرف کوچک سس مایونز، ماست، آبلیمو، روغن زیتون، شکر، آویشن و نمک و فلفل سیاه را باهم مخلوط کنید.
به جای سس مایونز می توانید از ترکیب سرکه سیب و روغن زیتون استفاده کنید. همه مواد را در یک ظرف بزرگ بریزید و خوب مخلوط کنید تا همه مواد سالاد، به سس آغشته شوند. سپس برای جا افتادن سالاد، آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار بدهید و سپس سرو کنید. برای تزیین سالاد اندونزی و همچنین خوشطعمتر شدن آن، میتوانید از گشنیز خرد کرده و سیاهدانه استفاده کنید.
دستور3:
سالاد اندونزی با شوید یکی از سالادهای اصل فرانسوی است که طعم بسیار خاص و بینظیری دارد. در طرز تهیه سالاد اندونزی با شوید ، زمانی که مواد خرد شده را کاملا با یکدیگر مخلوط کردید، مقداری شوید خشک نیز روی مواد بریزید. البته شما میتوانید شوید خشک را به مواد سس سالاد نیز اضافه کنید.
دستور 4:
سالاد اندونزی با سیب زمینی هم یکی از محبوبترین روشهای تهیه این سالاد برای مهمانی است. برای تهیه آن، یک عدد سیب زمینی درشت را به صورت مکعبهای متوسط خرد کرده و بخارپز کنید. بخارپز کردن سیب زمینی را تا جایی ادامه دهید که سیب زمینیها له نشده و وا نروند. سپس سیب زمینیهای پخته شده را با مواد سالاد مخلوط کرده و شوید را نیز فراموش نکنید.
دستور 5:
اضافه کردن قارچ به ترکیبات سالاد اندونزی ایده مناسبی است. بدین منظور قارچ را تفت دهید، طوری که آب آن کشیده شده و حالت خشک و در عین حال پخته داشته باشد. سپس آن را به مواد سالاد اضافه کنید.
دستور 6:
یکی از ایدههای تهیه سالاد اندونزی، ترکیب آن با ماکارونی است. ابتدا ماکارونیهای شکلدار را به همراه نمک و کمی روغن داخل آب جوش بریزید. پس از کامل شدن زمان پخت، ماکارونی را با آب سرد آبکش کنید. هنگامی که آب ماکارونی به خوبی خارج شد، آن را به دیگر وسایل سالاد اندونزی بیفزایید.
مقدار ماکارونی به سلیقه شما بستگی دارد، اما دقت داشته باشید که ماکارونی ترکیب اصلی سالاد اندونزیایی نیست، پس در مقدار آن زیادهروی نکنید.
منبع: تیم تولید محتوای طبایع