گردو یکی از خشکبارهای بسیار پرطرفدار در میان عموم مردم است که در طب سنتی برای آن خواص زیادی آورده شده است. در این مقاله قرار است در خصوص طبع گردو در طب سنتی و عوارض گردو در طب سنتی نکاتی را بیان کنیم. پس همراه ما باشید.
طبع گردو در طب سنتی
مغز گردو بسیار پر خاصیت است و از نظر طب سنتی گرم و خشک میباشد. در نظر داشته باشید که طبع گرم آن ترشح هورمون های تیروئیدی و طبع خشک آن ترشح هورمون انسولین را تغییر میدهد. خوردن گردو در فصلهای گرم یا مناطقی که گرمسیر است توصیه نمیشود چرا که حرارت بدن را زیاد کرده و این امر میتواند التهاب و زخم های بدن را به تحرک وا دارد.
خواص گردو
در خصوص خواص و طبع گردو در طب سنتی آمده است که:
- طبع گردو در طب سنتی گرم و خشک است.
- گردو تازه مقوی مغز، معده و کبد است. گردو اگر با مویز بدون هسته خورده شود، باعث تقویت حواس میشود.
- خوردن مقداری از آن (حدود 50 گرم) که با انجیر کوبیده شود، باعث لینت مزاج میشود.
- مصرف گردو در فصول سرد بسیار مناسب است و باعث تأمین حرارت کافی برای بدن میشود. با مصرف متعادل گردو درون بدن گرم شده و تمامی اعضای داخلی بخصوص کلیهها از گزند سرما در امان میمانند.
- مغز تازه گردو یکی از بهترین مصلحات برای پنیر است. مصرف پنیر همراه با گردو در وعده شام، یک غذای کامل است و فواید زیادی برای بدن به دنبال خواهد داشت.
- گردو تحلیل برنده رطوبات ناسالم بدن است. اگر مغز گردو مانده باشد، تولید حرارت زائد و عفونت میکند.
- مصرف آن برای افراد مسن بسیار مناسب است.
- گردوی بریان شده باعث رفع سرفهای که در هوای سرد بوجود آمده میشود.
- خوردن مغز گردو دل پیچه را ساکن میکند.
- مداومت در خوردن مغز گردو باعث خروج کرم کدو از بدن میشود.
- ضماد گردو به همراه زیره سیاه و عسل بر بدن کسی که فلج شده، درمان خوبی است.
- مربای گردو که با عسل تهیه شده باشد، لاغری کلیه را برطرف، قوای جنسی را تحریک و علاوه بر اینها مزاج را نیز مرطوب میکند.
- ترشی گردو برای کسی که معدهاش ضعیف شده بسیار خوب است.
- غرغره با آب جوشانده پوست گردو باعث تحلیل ورم لثهها و استحکام دندان میشود.
- مصرف گردو خطر مبتلا شدن به سرطان سینه را به میزان بسیار زیادی کاهش داده و همچنین رشد تومور را در بیماران مبتلا به این سرطان مهار می کند.
نکات مهم در انتخاب، مصرف و نگهداری گردو
اگرچه گردو دارای خواص بیشماری است اما در برخی موارد ممکن است از خود عوارضی نیز نشان دهد. عوارض گردو در طب سنتی به شرح زیر است:
- گردویی که برای مصرف انتخاب میکنید باید پوست نازک، خوشبو، پر گوشت، خوشرنگ و تازه باشد.
- گردو را نباید قبل از مصرف از پوست جدا کرده و مدت طولانی قبل از مصرف نگه داشت.
- مغز گردو زمانی که از پوست خارج باشد، روغن ناسالم در آن تولید میشود و برای افراد گرم و خشک و کسانی که چربی بالایی دارند، مضر خواهد بود.
- زیاده روی در مصرف آن موجب ورم لوزهها و جوش دهان میشود.
- مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر خواهد بود. از این رو برای کاهش عوارض گردو در طب سنتی لازم است گرم مزاجان از استفاده بیش از حد خودداری کنند.
مصلح گردو چیست؟
انار ترش، خشخاش، سکنجبین و ترشیهای طبیعی، مصلح گردو و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند. بهتر است صلح گردو را به همراه آن استفاده کنید تا اثربخشی بیشتری از این محصول ببینید.
نتیجه
همانطور که گفته شد، گردو یکی از خشکبارهای معروف است که در غذا و شیرینی از آن استفاده میشود. این محصول بنابر طبع خود خواص زیادی به دنبال دارد که در این مقاله در خصوص آن توضیح داده شد. همچنین عوارض گردو در طب سنتی نیز از دیگر مواردی است که با مطالعه این مقاله میتوانید به آن دست پیدا کنید.