مزاج | گرم و تر | ||
روش تهیه | آرد یک کیلو روغن جامد یا کره 400 الی 500 گرم تخم مرغ 2 عدد شکر 200 گرم شیر به همراه کمی آب نصف لیوان هل و وانیل به میزان لازم مواد لازم برای وسط کلمپه خرمای بدون هسته 400 گرم مغز گردوی خورد شده 200 گرم هل، قلمفور و جوزهندی به میزان لازم بادیون و زنجبیل به میزان لازم پودر پسته برای تزیین به میزان لازم
برای تهیه کلمپه ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد را اضافه کنید. این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیافزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید. مواد داخل کلمپه (خرمای بدون هسته،مغز گردوی خردشده،هل، قلمفور و جوزهندی، بادیون و زنجبیل، پودر پسته) را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید. به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید: روش اول: خمیر را با وردنه روی سطحی صاف پهن کرده و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایرههای هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلولههای کوچک در آوردهاید را وسط آن گذاشتید یک دایرهی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطاب بپیچید. روش دوم: خمیرها را با دست گلولهای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید. وقتی همه ی کلمپهها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط و با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید. | ||
منبع | ۳۶۵ روز همگام با غذاهای گیاهی ایرانی |
نوشته های مرتبط
23 روش تعدیل طبع جوجه کبابی با مزه دار کردن آن
جوجه کباب یکی از غذاهایی است که به یک وعده ثابت پیک نیک ها و مهمانی های خانواده های ایرانی تبدیل شده است. از طرف دیگر در طب سنتی یکی از بهترین انواع طبخ گوشت ها، کباب کردن آن ها...
13 روش تعدیل طبع گوشت مرغ با مزه دار کردن آن
برای مزه دار کردن مرغ یا همان مرینیت مرغ روش های مختلفی بر اساس ذائقه های مختلف وجود دارد. همانطور که می دانید طبع گوشت مرغ در طب سنتی سرد معرفی شده است. مزه دار کردن گوشت های سرد مانند...