مزاج | گرم و تر | ||
روش تهیه | آرد یک کیلو روغن جامد یا کره 400 الی 500 گرم تخم مرغ 2 عدد شکر 200 گرم شیر به همراه کمی آب نصف لیوان هل و وانیل به میزان لازم مواد لازم برای وسط کلمپه خرمای بدون هسته 400 گرم مغز گردوی خورد شده 200 گرم هل، قلمفور و جوزهندی به میزان لازم بادیون و زنجبیل به میزان لازم پودر پسته برای تزیین به میزان لازم
برای تهیه کلمپه ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد را اضافه کنید. این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیافزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید. مواد داخل کلمپه (خرمای بدون هسته،مغز گردوی خردشده،هل، قلمفور و جوزهندی، بادیون و زنجبیل، پودر پسته) را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید. به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید: روش اول: خمیر را با وردنه روی سطحی صاف پهن کرده و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایرههای هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلولههای کوچک در آوردهاید را وسط آن گذاشتید یک دایرهی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطاب بپیچید. روش دوم: خمیرها را با دست گلولهای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید. وقتی همه ی کلمپهها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط و با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید. | ||
منبع | ۳۶۵ روز همگام با غذاهای گیاهی ایرانی |
نوشته های مرتبط
51 خاصیت جوز هندی در طب سنتی
فهرست محتوا پنهان معرفی جوز هندی ریخت شناسی جوز هندی خاستگاه جوز هندی ترکیبات شیمیایی جوز هندی طبع جوز هندی کاربردها و خواص جوز هندی خواص: کاربرد جوز هندی در آشپزی طریقه مصرف جوز هندی عوارض مصرف بیش از حد...
خواص ادویه تندوری در طب سنتی
فهرست محتوا پنهان معرفی ادویه تنتوری طبع ادویه تندوری ترکیبات ادویه تندوری طرز تهیه ادویه تندوری موارد استفاده از ادویه تندوری خواص ادویه تندوری نحوه استفاده از ادویه تندوری معرفی ادویه تنتوری ادویه تندوری (Tandoori) ترکیبی از ادویههایی است که...