مواد لازم
- سیر تازه ۳ حبه
- باقالی ۳ پیمانه
- شوید تازه یا خشک ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه خورشت باقلاقاتق ابتدا باقلا را ۴ الی ۵ ساعت در کاسهای از آب جوش بریزید و ۲ الی ۳ بار آب آن را عوض کنید و پوست آنها را بگیرید و از وسط یک برش دهید تا به دو نیم تقسیم شوند. سیر را پوست بگیرید و ریز خرد کنید (میتوانید از پودر سیر بجای سیر تازه استفاده کنید) سپس شویدها را پاک کنید و بشورید و در آبکش بگذارید.
تا آب آن برود و بر روی تخته بگذارید و با چاقو خرد کنید البته خیلی خرد ریز نشود. (در صورت نبود شوید تازه از شوید خشک هم میتوان استفاده کرد) در تابهای روغن مایع بریزید و زیر شعله را کم کنید تا زمانی که کمی داغ شد، سیر را بریزید و تفت دهید تا طلایی شود بعد باقلا و شوید و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. ۲ لیوان آب در تابه بریزید تا بجوش بیاید و در تابه را بگذارید تا ۱۵ الی ۲۰ دقیقه باقلا بپزد و آب آن تبخیر شود و آب بسیار کمی خورش داشته باشد. پس از گذشت ۱۵ دقیقه در تابه را بر دارید و از باقلا یکی را امتحان کنید اگر پخته بود و آب آن تقریباً تبخیر شده بود نمک به مقدار دلخواه بریزید و تخم مرغها را در ابتدا در کاسهای بشکنید که از سالم بودنش مطمئن شوید سپس به مواد تابه اضافه کنید و زیر شعله را کم کنید تا به مرور زمان تخم مرغها بسته و پخته شود و زیر شعله را خاموش کنید و خورش باقلاقاتق را در خورش خوری بکشید. توصیه ما اینست که خورش باقلاقاتق را مانند دیگر خورشهای معروف ایرانی مثل خورش کرفس و یا خورش قورمه سبزی با برنج سرو کنید.