مواد لازم:
- گوشت بره
- پیاز یا تره کوهی
- روغن
- ادویه
- ترشی انار
- نمک
طرز تهیه:
برای تهیه آوریز در ابتدا گوشت تازه بره را با پیاز یا تره کوهی در روغن سرخ کرده و فقط ادویه و ترشی انار و نمک به آن اضافه مینمایند. برای خوشمزه شدن غذای آوریز بیشتر از گوشت با استخوان استفاده میشود. این غذا بر خلاف نامش، در طبخ آن از آب استفاده نمیگردد بلکه با آب خود گوشت و مقداری روغن پخته و سرخ میگردد. غدای آوریز، ریز ریز و به عبارتی کمکم و به تدریج پخته میگردد. یعنی با آب گوشت آرام آرام سرخ و پخته میشود. معمولاً بخار غذا و روغن در حین پخت به در ظرف برخورد کرده و سپس سرد شده و به صورت قطره به غذا بر میگردد. احتمالاً به یقین وجه تسمیه این غذا همین باشد و به همین جهت به این نام معروف شده است. گاهی دل و قلوه و جگر را نیز همراه با گوشت تازه سرخ میکنند. در واقع این غذا کبابی است که بدون آب، کباب شده و در روغن طبخ میگردد.