مواد لازم:
- ۴ عدد تخم مرغ
- یک کیلو سیب زمینی
- یک عدد پیاز متوسط
- ۲۰۰ گرم سبزی تازه شنبلیله یا ۲۰ گرم سبزی خشک شنبلیله
- یک قاشق غذاخوری آرد گندم
- روغن مایع ۳۰ گرم
- زردچوبه به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه نرم شده به مقدار لازم
- آب یک لیتر
- قورمه یا گوشت تفت داده شده
طرز تهیه:
برای تهیه اشکنه سیب زمینی در ابتدا پیاز راپوست کنده و خرد میکنیم. سیب زمینیها را پوست کنده و از وسط نصف میکنیم و در آب سرد قرار میدهیم. چنانچه سبزی شنبلیله تازه بودآن را پاک میکنیم و پس از شستشو خرد میکنیم. روغن را در یک قابلمه میریزیم و قابلمه را روی اجاق قرار میدهیم. سپس پیاز خرد شده را در روغن تفت میدهیم تا پیازها کاملاً نرم شوند و سپس شنبلیله خوردشده را در پیازداغ قرار میدهیم و زردچوبه را به سبزی اضافه میکنیم و مدت ۵ دقیقه آن را تفت میدهیم و سپس آب را اضافه میکنیم. چنانچه سبزی خشک شنبلیله مصرف مینمائید بعداز ریختن آب در پیازداغ شنبلیله خشک را اضافه نمائید. بعد از ۵ دقیقه جوشیدن سیب زمینی را در قابلمه قرار میدهیم بعداز اینکه سیب زمینیها نسبتاً پخته شد آرد را با کمی آب سرد مخلوط میکنیم و پس از بهم زدن آرد با آب آن را از صافی رد میکنیم ودر قابلمه اشکنه میریزم و با ملایمت به هم میزنیم و پس از چند دقیقه جوشیدن تخم مرغها را دانهدانه میشکنیم و داخل اشکنه میکنیم و بعداز دو دقیقه جوشیدن غذا آماده سرو است و میتوانید در کاسه ریخته و برای هر نفر یک عدد تخم مرغ و مقداری سیب زمینی و یک یا دو ملاقه از سوپ آن در کاسه قرار میدهید و با نان تازه سرو میکنید.