مواد لازم:
- مرغ ۱ کیلو و ۲۵۰ گرم یک عدد
- تخم مرغ ۸ عدد
- پیاز سرخ کرده ۲تا۳ قاشق مربا خوری
- زعفران سائیده ۱قاشق چایخوری
- روغن ۱۵۰ گرم
- جوش شیرین یک قاشق مربا خوری
- آبلیمو ۲ قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل به اندازه کافی
طرز تهیه:
برای تهیه چغرتمه ی مرغ در ابتدا مرغ را تمیز کرده میشوئیم و بایک لیوان آب و یک عدد پیاز خرد کرده و کمی نمک و فلفل میگذاریم کاملاً بپزد بطوریکه بعد از پختن بیش از ۲تا۳ قاشق آب نداشته باشد بعد مرغ را میگذاریم سرد شود استخوانهایش را میگیریم قطعات گوشت آنرا خرد میکنیم و میکوبیم تا کاملاً نرم شود. زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم وجوش شیرین را در کمی آب سرد حل میکنیم. تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و خوب مخلوط میکنیم کمی نمک و فلفل داخل تخم مرغ میریزیم و بعد آب مرغ و زعفران حل شده و جوش_ شیرین وپیاز سرخ کرده و ابلیمو و مرغ کوبیده شده را داخل تخم_ مرغ میریزیم و تمام مواد را با هم مخلوط می نمائیم روغن را در ظرف نسوز مناسبی که بهتر است گرد باشد میریزیم فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم میکنیم ظرف روغن را کف فر قرار میدهیم تا داغ شود بعد مایه آماده شده را در ظرف میریزیم روی آنرا با پشت قاشق صاف میکنیم میگذاریم در حدودسه ربع ساعت در فر بماند تا زیر آن کاملاً طلائی شود و روی آن نیز کمی برشته شود بعد ظرف را از فر خارج میکنیم میگذاریم کمی سرد شود دیس را روی ظرف قرار میدهیم و کو کو را در ظرف بر میگردانیم. ممکن است آنرا ببریم و یا درسته اطرافش را با حلقه گوجه فرنگی و جعفری کنیم. این کوکو را نیز مثل سایر کوکوها میتوانیم در تابه و روی آتش تهیه کنیم و دستور طبخ آن مثل سایر کوکوهاست.