مواد لازم:
- برنج ۱ کیلوگرم
- کره یا روغن کرمانشاهی ۳ تا ۴ ق. س
- زعفران دم کرده ۱ ق. س
- پیاز داغ ۱ ق. س
- رشته پلویی نیم کیلو
- دارچین ۲ ق. چ
- کشمش پلویی ۲۵۰ گرم
- نمک به میزان لازم
- روغن مایع ۱۵۰ گرم
- آب یک سوم پیمانه خرما ۱۰ تا ۱۵ عدد
چگونگی تهیه:
برای تهیه رشته پلو در ابتدا برنج را از شب قبل با آب ولرم و نمک خیس کنید. در قابلمهٔ مناسبی آب بریزید تا جوش بیاید. نزدیک آب کش کردن برنج یعنی وقتی که برنج نیم پز شد رشته پلویی را به آن اضافه کنید. زمانی که رشته نرم شد آب برنج را خالی کرده و برنج را درون قابلمه بریزید. ته قابلمه ۱۰۰ گرم روغن مایه و یک سوم پیمانه آب بریزید. رشته پلو را به همراه دارچین در قابلمه ریخته و آن را دم کنید. کشمش را شسته و خشک کنید. هسته خرما را در آورید و هر یک را جداگانه با ۲۵ گرم از روغن مایع با حرارت ملایم یک تا دو دقیقه تفت دهید. مراقب باشید که کشمش و خرما زیاد سرخ نشوند. در انتها یک قاشق سوپخوری پیاز داغ به کشمش اضافه کنید. وقتی پلو دم کشید کره یا روغن کرمانشاهی را داغ کنید و روی پلو بدهید. مقداری از پلو را با یک قاشق سوپخوری زعفران دم کرده مخلوط کنید و کنار بگذارید. برنج را در ظرف مناسب بکشید و با پلو زعفرانی و کشمش و خرما تزئین کنید. این پلو با ماهیچه و مرغ قابل سرو است.