متأسفانه امروزه میزان گوشت مصرفی ما ایرانیان، بیش ازحد زیاد شده است. این شامی سنتی، با داشتن لپه و آرد نخودچی، ارزش غذایی بالایی دارد و می تواند جایگزین غذاهای دیگر شود. این غذا در درجه اول گرم و در درجه دوم خشک است.
مواد لازم
- لپه ۱٫۵ لیوان
- پیاز متوسط ۱ عدد
- آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
- پودر نان سنگک به مقدار لازم
- پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
- نمک بدون ید
- فلفل و زردچوبه به مقدار لازم و کمی زعفران
روش پخت
- لپه را که از شب قبل خیس کردهاید، با کمی آب روی حرارت بگذارید تا بپزد، طوری که آب آن کاملاً کشیده شود و پس از خنکشدن، آن را چرخ کنید.
- پیاز را ریز خُرد کنید و به همراه آرد نخودچی و پودر زیره به لپه چرخشده بیفزایید.
- حال ادویه و زعفران را به همراه یک قاشق غذاخوری پودر نان سنگک به دیگر مواد بیفزایید و مخلوط را خوب ورز دهید تا خودش را بگیرد.
- مواد بهدستآمده را با قالب یا دست، به شکل شامی درآورید و در سینی فر که پیشتر آن را چرب کردهاید، بچینید و درون فر با حرارت ملایم بپزید.
- پس از پختهشدن یک طرف، شامیها را برگردانید تا کاملاً پخته شوند.
- این مقدار غذا برای ۴-۳ نفر کافی است.