خواص
- این روغن ضد افسردگی است
- سبب لاغری در افراد چاق و موجب چاقی و تعادل در افراد لاغر می شود
- آرامش اعصاب ایجاد می کند
- سبب زیبایی صورت می شود
- خاصیت قدرت بخشی به بدن دارد
- به درمان برخی بیماری ها کمک می کند
- این روغن، روغن مناسب جهت سرخ کردن مواد بدون تغییر کیفیت آن ها است.
عوارض
هر ماده ای در عین فواید و خواصی که دارد، بالطبع از ضررو زیان هایی نیز برخوردار خواهد بود، زیان های روغن دنبه طبق کتاب مخزن الادویه از حکیم سید محمد حسین عقیلی علوی خراسانی (قرن ۱۲ ه.ق) عبارتند از:
- دیرهضم
- آشوبنده معده
- ضعیف کننده نیروی گوارش
- موجب مرگ ناگهانی در سردمزاجان
طرز تهیه
- جهت تهیه روغن دنبه باید اول دنبه را ریز ریز کنید و شب تا صبح آن را در آب نمک دریای رقیق بگذارید
- صبح آن را آبکش کرده و در ظرفی بریزید و داخل آن، بسته به حجمش یک تا دو لیوان آب بریزید
- روی اجاق گاز قرار داده و شعله را خیلی کم کنید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ بشود.
- برای گرفتن بوی دنبه، می توانید از مواد خوش بو همچون هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال آن استفاده کنید
- سپس بعد از آماده شدن آن را از صافی رد کنید تا شفاف بشود
- روغن دنبه برای افراد بالای پنجاه سال ، افرادی که مشکل قلبی و هم چنین افرادی که هیچ فعالیتی ندارند خیلی توصیه نمی شود، بهتر است این افراد روغن کنجد و زیتون مصرف کنند